Városlista
2018. november 13, kedd - Szilvia

Hírek

2018. Október 30. 11:59, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Megvan a város karácsonyfája

Megvan a város karácsonyfája

Egy gyönyörű formájú, körülbelül 10 méteres lucfenyő lesz idén a város karácsonyfája.

A kivételesen szép darab nem először öltözik ünnepi díszbe, hiszen – úgy 30 évvel ezelőtt – egy család otthonába csempészett karácsonyi hangulatot, majd az ünnep elteltével kiültették a társasház közös kertjébe a gyökeres fenyőt.

A fa jelenleg a Majsai út 2/a. számú ház utcafrontján áll. A nyolclakásos társasház lakóinak a szívéhez nőtt, de amikor néhány éve az ágai súrolni kezdték a ház oldalát, komolyan fontolóra kellett venniük a jövőjét – meséli Ficsór Gizella közösképviselő.

– Sajnáltuk megcsonkítani a delire nőtt, különlegesen formás fát, de azt sem hagyhattuk, hogy növekedése kárt tegyen az épületben. A lakók mind egyetértettek abban, hogy a legjobb dolog, amit tehetünk az évtizedek óta nevelt, szeretett növénnyel, ha felajánljuk a város karácsonyfájának.

A társasházi közösség lelkes városszépítő törekvései eddig is megmutatkoztak többek között a Virágos Félegyházáért versenyben való rendszeres részvételben. Kaptak már díjat is, és rengeteg elismerő szót a zsűri tagjaitól – no meg a járókelőktől -, a gondosan rendben tartott, folyamatosan szépített kertért, a különleges virágokért és a példás összefogásért. A növények, a ház portájának gondozásából ugyanis minden lakó kiveszi a részét a lehetőségei szerint.

– Az egész lakóközösség számára öröm, hogy a nálunk nevelődött fenyő pompázik majd a főtéren. Különösen megtisztelő azok után, hogy az utóbbi néhány évben szebbnél szebb egyedeket sikerült kiválasztani, a tavalyi pedig egyenesen meseszép volt. Csodálatos látvány a félegyházi főtér karácsonykor: a feldíszített fa, a díszkivilágítás mind emeli az ünnep fényét, bensőséges hangulatát – tette hozzá a közösképviselő.

Ennek a varázslatos ünnepi hangulatnak a megteremtésén nagyon sokan dolgoznak a városban. Az önkormányzati dolgozók már most is lelkesen készülnek, terveznek, szerveznek, hogy ragyogó karácsonyi városképpel járuljanak hozzá a félegyháziak adventjéhez, hangulatos ünnepváró sétáihoz. Görög Anita elmondta, minden közreműködő szívügyének tekinti az ezzel járó feladatot, legyen szó díszvilágításról, a városi karácsonyfáról, ünnepi programokról, vagy adventi kiadványról.

– A tavalyi városi karácsonyfa újszerű, kék-bézs színvilágával nagy sikert aratott a félegyháziak körében. Már előző években is lelkes gondot fordítottak a kollégák az ünnepi dekorációra, de tavaly szerettük volna ezt megújítani. Arra viszont gondolni sem mertünk, hogy akár országos hírnévnek is örvendhet a karácsonyfánk. Néhány hónapja Zalaegerszeg városa kereste meg hivatalunkat, hogy az internetet böngészve bukkantak rá a 2017-es félegyházi karácsonyfára, és kértek a dekoráció beszerzéséről információt. A tavalyi, dr. Fehérvári István gyermekorvos által felajánlott fenyő nem boltban vásárolt, kész gömböktől vált különösen kedvessé és széppé, abban benne volt az ötletelés izgalma, a kollégák lelkesedése, a városvezetés támogatása, az álmot megvalósító kivitelezők gondos, precíz munkája, a közösen végzett díszítési munkálatok „jeges” varázsa.

Magas a mérce, és minden évben nem lehet teljesen újat alkotni. Azért idén is igyekszünk új elemekkel változatossá és izgalmassá tenni az ünnepi arculatot, Keresztes Tünde, Juhász László, Bajzák Andrea kollégákkal már hozzáláttunk az előkészületekhez, de ennek további részleteit meglepetésnek szánjuk.

Annyit viszont elárulhatok, hogy új helyszínen, a Szent János téri macskaköves útszakaszon rendezzük meg az adventi vásárt, mellette, az ereklyés országzászló alatt kap helyet a családok körében kedvelt labirintus, forraltborozgatásra, teázásra alkalmas helyszínekkel. A város karácsonyfáját a tavalyi helyszínen, az E5-ös mellett állítjuk fel – foglalta össze az ünnepi előkészületeket a Félegyházi Közlönynek Görög Anita.

Címkék: karácsonyfa

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 13. 15:57, kedd | Helyi

Nagy léptékben fejlődik a 2. számú választókörzet is

Bense Zoltán a 2. sz. választókörzet önkormányzati képviselője Lakossági Fórumon számolt be az elért eredményekről és az elkövetkező idő terveiről november 12-én a József Attila Általános Iskolában.

2018. November 13. 12:49, kedd | Helyi

Már Kecskeméten is gyógyítanak a bohócdoktorok

A Karitáció Alapítvány bohócdoktorai látogattak el hétfő délelőtt a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályára

2018. November 13. 08:56, kedd | Helyi

Nem tartotta be a követési távolságot a tehergépkocsi

Az 5-ös számú főúton Kiskunfélegyháza felől Kecskemét irányába közlekedett 2018. november 12-én 15 óra körül egy petőfiszállási férfi egy Fiat Ducato típusú tehergépkocsival.

2018. November 12. 19:07, hétfő | Helyi

Betűbölcsi a könyvtárban

2018. november 13-án, kedden, 10 óráról a Betűbölcsi vendége Csizmadia Anita mentőtiszt, aki csecsemő-, kisgyermek újraélesztés, elsősegélynyújtás témakörben tart gyakorlati bemutatót.