Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Október 16. 18:06, péntek | Helyi
Forrás: -Szer.-

Megújult a mentőállomás Kiskunfélegyházán

Megújult a mentőállomás Kiskunfélegyházán

A TIOP-2.2.1-11/1-2012-0001 -Sürgősségi ellátás fejlesztése-mentés-projektben a kiskunfélegyházi mentőállomás felújítása bruttó 59.475.115 Ft értékű beruházás keretében valósult meg.

60 MENTŐÁLLOMÁST ÚJÍT FEL AZ OMSZ ORSZÁGSZERTE

Az Új Széchenyi Terv TIOP-2.2.1-11/1-2012-0001 „Sürgősségi Ellátás Fejlesztése – Mentés” projekt keretében az Országos Mentőszolgálat Magyarország 18 megyéjében 22 új mentőállomást létesít és további 60 állomást újít fel. Ünnepélyes rendezvény keretében adták ma át a felújított kiskunfélegyházi mentőállomást.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a TIOP-2.2.1-11/1-2012-0001 „Sürgősségi ellátás fejlesztése –
mentés” projekt keretében átfogó, országos szintű fejlesztést valósít meg. Célja, hogy az infrastrukturális, gépjármű- és orvostechnikai eszközfejlesztések által javuljon az OMSZ prehospitális sürgősségi ellátásának színvonala. A projektnek köszönhetően az ország egész területén jelentős mértékben javul a helyszínre érkezés időtartama, különösen a mentőellátás szempontjából hátrányos helyzetű régiókban, kistérségekben.

A program részeként 22 helyszínen épül új mentőállomás, 200 új mentőgépjárművel bővül az állomány, 60 mentőállomás dinamizálása, részleges korszerűsítése történik meg, valamint műszerek, egészségügyi és oktató eszközök beszerzésére kerül sor.

A dinamizálás célja a kivonulási idő csökkentése, mely például motorizált garázskapuk beépítésével, az épületek energetikai korszerűsítésével valósul meg. A helyszínre érkezési idő csökkentése mellett a projekt fejlesztésének célja hogy az állomások eddigi funkcióikat a korábbinál jobban, hatékonyabban tölthessék be.

A projekt tervezése során cél volt az üzemeltetési költségek csökkentése is, ennek érdekében sor került a nyílászárók cseréjére, illetve a hőszigetelés és a fűtési/melegvíz rendszer napkollektoros rendszerrel való korszerűsítésére.

A TIOP-2.2.1-11/1-2012-0001 „Sürgősségi ellátás fejlesztése-mentés” projektben a kiskunfélegyházi mentőállomás felújítása bruttó 59.475.115 Ft értékű beruházás keretében valósult meg.
Az európai uniós normáknak és a kor színvonalának megfelelő, megújult mentőállomás átadásán köszöntőt mondott Csányi József polgármester, Dr. Gyöngyösi Péter projektigazgató és Dr. Zentay Attila régióigazgató.
Nagyon sok helyez az országban, így a régiónkban is a mentőállomások mellett mentőalapítványok működnek. Figyelve arra, hogy mire lenne szüksége a mentésnek, mire lenne szüksége a bajtársainknak. Ugyanígy működik Kiskunfélegyháza mentőállomása mellett is egy alapítvány, akik a mindennapokban, valamint ennek a dinamizálásnak a kapcsán is nagyon sokat segítettek.
Munkájáért és támogatásáért az átadó ünnepségen az alapítvány elnöke Vastag László elismerésben részesült, csakúgy mint a Kunplast-Karsai Zrt. vezetősége, akik nagyon sokat segítettek a mentőállomásnak. Szintén elismerésben részesült Tarjányi Miklós, az Elektro-Merkator Kft. képviseletében, a Dél-100 Kft.-től Hegyi Sándor ügyvezető, az IBV Hungária Kft.

Regionális igazgatói dicséretben részesültek azok a bajtársak, akik munkaidejükön felül is nagyon sokat tettek a mentőállomásért: Papp György állomásvezető, Papp Zoltán műszaki gondnok, Besze Tibor, Csányi Árpád, László Zsolt, Endre Ferenc és Pigniczki Tibor.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a résztvevők megtekinthették az épületet, mely modern és komfortos munkakörnyezetet biztosít a kiskunfélegyházi mentődolgozók, és még gyorsabb, biztonságosabb ellátást a térség rászoruló lakosai számára.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).