Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Március 16. 16:56, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Megújult a Községháza Kunszálláson

Megújult a Községháza Kunszálláson

Ma (március 16-án) került hivatalosan átadásra a megújult községháza Kunszálláson.

A nemzeti színű szalagot Kovács Imre, a község polgármestere és dr. Havassy Sándor a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal igazgatója vágta át. A project a Belügyminisztérium adósságkonszolidációban nem érintett települési önkormányzatok fejlesztéseinek támogatását célzó programja keretében, az önkormányzat társfinanszírozásával valósult meg.

A projekt keretében a műemlék jellegű, helyi védett Kunszállási Közös Önkormányzati Hivatal környezetének külső és teljes körű belső felújítása, korszerűsítése, akadálymentesítése is megtörtént. A belső rész már teljes egészében betöltheti funkcióját, a külső rész megújítása pedig folyamatban van.
A 20 millió forintos beruházás magában foglalta a külső parkolók felújítását, térkövezése valamint egy E-töltőállomás kiépítését is, melyet a faluk sorában elsőként tudhat magáénak Kunszállás – tudtuk meg Kovács Imrétől, a község polgármesterétől. Azt is elárulta, hogy két héten belül egy zéro emissziós településüzemeltető autó beszerzése is megtörténik.

A fejlesztés kivitelezéséhez a Belügyminisztérium 20 millió forinttal járult hozzá és a munkálatok már az ősszel elkezdődtek. Elektromos hálózatcsere, gyengeáramú hálózatcsere történt, több új bútort is vásároltak, valamint kiépítették a 21. századnak megfelelő internet, wifi-szolgáltatást, biztonságtechnikát, de természetesen ebből az összegből fedezték a festést, a burkolatok cseréjét és modern számítógépeket is vásároltak mintegy 3 millió forint értékben.

A felújítási munkálatok közben nem állt meg az élet a községházán, noha mostoha körülmények között, de egész idő alatt kiszolgálták az ügyfeleket. Március 1-jétől pedig már teljes kapacitással dolgoznak minden osztályon. Hét ügyintéző várja továbbra is a kedves ügyfeleket.

Azt ismegtudhattuk Kovács Imrétől, a község polgármesterétől, hogy TOP-os megyei forrásból szeretnék a külső megújítást folytatni a közeljövőben. Ez egy 25 millió forintos pályázati projekt lesz, melynek köszönhetően a községháza külső homlokzatszigetelése, külső nyílászáró cseréje és teljes tetőfelújítása történik meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.