Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. November 04. 09:08, kedd | Helyi
Forrás: - szerk. -

Megújulnak a jelzőlámpák

Megújulnak a jelzőlámpák

Ütemterv szerint halad az 5. számú főútvonalon az önkormányzat és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közös üzemeltetésű jelzőlámpáinak felújítása, KÖZOP pályázati finanszírozással.

Ütemterv szerint halad az 5. számú főútvonalon az önkormányzat és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közös üzemeltetésű jelzőlámpáinak felújítása, KÖZOP pályázati finanszírozással. A korszerűsítés során a vezérlő-, a fejegységek, valamint az automata forgalomfüggő irányítás jeladóit is újakra cserélik. A lámpafejekbe energiatakarékos és hosszú élettartamú Led fényforrások kerülnek a jelenlegi izzólámpás helyett.

Áprilisban végezték el a szakemberek a Bercsényi - Halasi úti csomópont felújítását, november 3-5. között pedig a városközpontban (Kossuth – 5. számú főút, Bajcsy – 5. számú főút) végzik el a jelzőfejek ledesítését, vezérlőberendezés, a sorkapcsok, a gyalogos nyomógombok, kábelek cseréjét, szerelik fel a hangjelzőket.

A munkálatok ideje alatt kellő türelemmel és körültekintéssel, a KRESZ szabályait betartva közlekedjenek a csomópontokban.

Fotó: Félegyházi Közlöny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.