Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Augusztus 02. 19:58, szerda | Helyi sport
Forrás: baon.hu

Megugrotta az ötméteres álomhatárt

Megugrotta az ötméteres álomhatárt

Életre szóló élményekkel tért haza a napokban Csontos Piroska Londonból. Az Egyesült Királyság fővárosa adott otthon a para­atlétikai világbajnokságnak.

A Jogging Szuperinfó Futóklub színeiben versenyző félegyházi paraatléta távolugrásban és 400 méteres síkfutásban mérettette meg magát. Sajnos, nem minden úgy sikerült, ahogy edzőjével, Kornokovics Györgyivel eltervezték. Öröm az ürömben, hogy a két versenyszámot, amiben Piró indult, szinte egy időbe tették. Alig fejezte be a távolugrást, már szólították a 400 méteres síkfutás rajtjához. Épphogy csak sikerült cipőt cserélnie. Így nem jutott ideje az átállásra, ezért nem is sikerült olyan jól a futás, ami egyébként a félegyházi atléta egyik erőssége. A 11. helyen zárta a világbajnokságot ebben a számban. A távolugrás azonban nagyon jó sikerült – mesélte Piró. Végre át tudtam lépni a bűvös ötméteres határt, 501 centiméteres eredménnyel hatodik lettem, aminek nagyon örülök.

A magyar csapat nagyon jól szerepelt: Biacsi Bernadett új világbajnoki csúcsot futott 800 méteren. Testvére, Biacsi Ilona 1500 méteren harmadik lett. Így a csapat egy arany- és egy bronzéremmel zárta a világbajnokságot, a két érmen kívül egy negyedik, két hatodik, két hetedik és egy nyolcadik hellyel büszkélkedhet a válogatott. A vb után Piró kényszerpihenőt tart, egy csontkinövés miatt ugyanis hamarosan megműtik a lábát. A néhány hetes szünet után teljes erőbedobással folytatja a munkát - írja a baon.hu hírportál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.