Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. November 21. 16:03, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Megtelt az iskola aulája Balla László lakossági fórumán

Megtelt az iskola aulája Balla László lakossági fórumán

November 20-án lakossági fórumot tartott Balla László alpolgármester, az 5. számú választókerület önkormányzati képviselője a Göllesz Viktor Általános iskola aulájában.

A fórumot megelőzően a körzet lakóinak lehetőségük nyílt a helyszínen egészségügyi szűrésen részt venni, melyen ingyenesen vérnyomás- és vércukorszint mérést is igényelhettek.

A fórumon megjelent Csányi József polgármester, Faragó Zsolt jegyző, Gyuricza Gergő, a város fejlesztési csoportvezetője, valamint Ódor László a Szociális és Közfoglalkoztatási Osztály vezetője is.

Balla László az összejövetel nyitányaként beszámolt a körzetben már megvalósult, a folyamatban lévő, illetve a jövőbeni fejlesztésekről is.

Mint ahogy azt beszédében az alpolgármester elmondta, 2017-ben a városunk fejlődésének szempontjából egyik legnagyobb jelentőségű esemény talán a február 21-én átadott új a kórházi szárny volt, amelyben azóta már beindulhatott az egynapos sebészeti ellátás is. A másik óriási jelentőségű momentum pedig Lezsák Sándor, a körzet országgyűlési képviselőjének bejelentése volt, miszerint a sportcsarnok terheitől megszabadult a város. Ennek köszönhetően olyan anyagi források szabadultak fel, melyeket felhasználva, illetve különböző pályázati lehetőségeket kihasználva régóta dédelgetett tervek válhattak valóra városunkban.

Az alpolgármester ezt követően részletesen is beszámolt a körzetében megvalósult fejlesztésekről. Így például elmondta azt is, hogy idén több mint ötven új parkoló épült a körzetben, valamint több mint 500 méter új járda. Ezen kívül egy régóta igényelt kerékpárút is segíti ezentúl a gyalogosok, babakocsit tolók és kerékpárosok biztonságos közlekedését. Ezzel azonban nem fejeződött be a körzet fejlesztése, a parkolók bővítése és a járdaépítés 2018-19-ben is folytatódik.

Arra is ígéretet tett a képviselő, hogy azon a tulajdonosoknak, akik az önkormányzati beruházás mellett önerőből újítják meg az ingatlanjaik előtti járdaszakaszt, az alapanyag költségét biztosítani fogja az önkormányzat.

A beszámolót követően Gyuricza Gergő, a város fejlesztési csoportvezetője rövid kisfilmjével mutatta be a körzetet érintő három legjelentősebb projekt kivitelezésének folyamatát, mely ebben az évben, illetve a jövő évben fog megvalósulni. Ezek közül a legfontosabb a Zöldváros Projekt, mely érinti a Petőfi teret és a Béke teret is. De ugyanilyen kiemelt szerepet kapott a látványtervek bemutatásával a Móra utcai óvoda, melynek építése már elkezdődött, és 2018. tavaszán-nyarán átadásra kerül.

Mindezeken túlmenően egy kardinális kérdés megoldásába is betekintést nyerhettek a kisfilmet megtekintők: a városközpont parkolási lehetőségeinek gyarapítása tekintetében. A Bajcsy utca, a Jókai utca és a Blandina nővér utca kereszteződésénél fog megvalósulni egy 39 férőhelyes, ingyenes parkoló.

Csányi József polgármester a fórumon a város egészét érintő fejlesztésekről beszélt. Elmondta, például, hogy az Alsótemető ravatalozója előreláthatólag december 1-jén kerül átadásra. Jövőre fog áthúzódni a sírkert kerítésének megépítése, valamint az új bejárati kapu és a portaépület kialakítása. Azt is leszögezte a polgármester, hogy az Alsótemető terveinek kivitelezését követően a Felsőtemetőt fogják az elkövetkező években fejleszteni, korszerűsíteni.

A fórum végén, a beszámolókat követően a résztvevők jelezhették problémáikat és észrevételeiket, melyeknek orvoslására, a fennálló helyzet megoldásának megkeresésére a városvezetők ígéretet tettek. Ódor László, az önkormányzat munkatársa pedig a tűzifa-igénylésben nyújtott segítséget a megjelenteknek.

Többen az közvilágítással kapcsolatban jelezték, hogy szükség lenne bővítésre, illetve balesetveszélyes kereszteződésekre hívták fel városvezetőink figyelmet.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.