Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Február 26. 09:17, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Megszabadultak a rossztól és a gonosztól

Megszabadultak a rossztól és a gonosztól

A városi farsangi mulatság csúcspontja február 25-én a téltemetés volt, melyen máglyára került a telet, a gonoszt és a bajt jelképező kisze bábu.

Mielőtt végérvényesen a tűz martaléka lett volna a télboszorka, a Szélkakas Társulat szórakoztatta a népes számban megjelent városlakókat.

A farsang hangos mulatságait egy középkori hiedelem teremtette meg. A középkori emberek azt hitték, hogy a tél utolsó napjaiban a Nap elgyengül és ártó szellemek, boszorkányok kelnek életre. A jelmezes felvonulás, a zajok, a boszorkánybábú égetése éppen ezen ártó lények elüldözését volt hivatott megvalósítani. Mi tagadás, ez Kiskunfélegyházán nagyon jól sikerült, mert a távoli utcákban is hallották a Szélkakas Társulat rendkívül szórakoztató előadását, mely minden megjelent arcára mosolyt csalt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.