Városlista
2018. június 25, hétfő - Vilmos

Hírek

2017. December 03. 11:37, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Megnyílt a szívet-lelket melengető mézeskalács művek kiállítása

Megnyílt a szívet-lelket melengető mézeskalács művek kiállítása

December 2-án immáron negyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Mézeskalács Meseváros kiállítása a Kiskun Múzeumban.

Több mint 50 alkotás érkezett a jótékony céllal meghirdetett pályázatra. A remekművek között a karácsonyi motívumok mellett láthatóak Félegyháza jellegzetes épületei és közkedvelt helyei is.

- A tradíciókat nemcsak éltetni kell, hanem újra és újra megtalálni, feltalálni és átgondolni. A mézeskalács ünnepi örökérvényűsége új hagyománnyá éledt pár éve a Kiskun Múzeum falai és a Városháza árkádja alatt. Sokan készítettek mézeskalácsot otthon, de ilyen szépen szervezett és karácsonyonként bővülő kiállításon csak pár éve vehetünk részt Kiskunfélegyházán. Ez is bizonyítja, hogy a szépet és a jót nemcsak megtalálni, és otthon űzni lehet, hanem érdemes, igazi közösségformáló helyi értékké, azaz közkinccsé lehet tenni. Fogadják hát szeretettel szorgalmas félegyházi kezek látványos, illatos és ízletes alkotásait ezen a szívet melengető adventen – mondta dr. Ónodi Izabella a Művelődési- és Szociális Bizottság elnöke a mézeskalács meseváros megnyitóján.

Az illatos és látványos finomságokat tombolán sorsolják ki az utolsó adventi gyertya meggyújtásakor – december 23-án - a Városháza előtt.

A tombolákból befolyt összeget a Bercsényi Óvoda, a Dankó Pista utcai bölcsőde és a Kiskun Múzeum fogja felhasználni közcélú eszközökre.

A kiállítás megnyitóját a Bercsényi Óvoda Vackor csoportjának kicsinyei tették varázslatossá és meghitté ünnepi előadásukkal.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 24. 15:42, vasárnap | Helyi

Hajthatatlanok a magyarok, így könnyen rémálom lehet a nyaralásból

Érdemes külföldi tartózkodásunk, nyaralásunk idejére biztosítást kötni, mert annak hiányában esetenként akár milliós költségünk is keletkezhet.

2018. Június 24. 12:03, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 12. vasárnap - Keresztelő Szent János születésének főünnepe - 2018. június 24.

2018. Június 24. 10:00, vasárnap | Helyi

Pásztorkutyák versenyeznek Bugacon

Június 30-án a Futó-homok félmaraton futóversennyel egy időben, de térben elkülönülve lehet megtekinteni a Speciál CAC kutyakiállítást, a magyar pásztorkutyák országos és nemzetközi kiállítását.

2018. Június 24. 08:00, vasárnap | Helyi

Sajnáljuk? Hamarosan vége a tévé korszakának

Rémesen sok időt töltenek az emberek valamilyen képernyő előtt. És odamegy a pénz, amit néznek.