Városlista
2018. szeptember 22, szombat - Móric

Hírek

2017. December 03. 11:37, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Megnyílt a szívet-lelket melengető mézeskalács művek kiállítása

Megnyílt a szívet-lelket melengető mézeskalács művek kiállítása

December 2-án immáron negyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Mézeskalács Meseváros kiállítása a Kiskun Múzeumban.

Több mint 50 alkotás érkezett a jótékony céllal meghirdetett pályázatra. A remekművek között a karácsonyi motívumok mellett láthatóak Félegyháza jellegzetes épületei és közkedvelt helyei is.

- A tradíciókat nemcsak éltetni kell, hanem újra és újra megtalálni, feltalálni és átgondolni. A mézeskalács ünnepi örökérvényűsége új hagyománnyá éledt pár éve a Kiskun Múzeum falai és a Városháza árkádja alatt. Sokan készítettek mézeskalácsot otthon, de ilyen szépen szervezett és karácsonyonként bővülő kiállításon csak pár éve vehetünk részt Kiskunfélegyházán. Ez is bizonyítja, hogy a szépet és a jót nemcsak megtalálni, és otthon űzni lehet, hanem érdemes, igazi közösségformáló helyi értékké, azaz közkinccsé lehet tenni. Fogadják hát szeretettel szorgalmas félegyházi kezek látványos, illatos és ízletes alkotásait ezen a szívet melengető adventen – mondta dr. Ónodi Izabella a Művelődési- és Szociális Bizottság elnöke a mézeskalács meseváros megnyitóján.

Az illatos és látványos finomságokat tombolán sorsolják ki az utolsó adventi gyertya meggyújtásakor – december 23-án - a Városháza előtt.

A tombolákból befolyt összeget a Bercsényi Óvoda, a Dankó Pista utcai bölcsőde és a Kiskun Múzeum fogja felhasználni közcélú eszközökre.

A kiállítás megnyitóját a Bercsényi Óvoda Vackor csoportjának kicsinyei tették varázslatossá és meghitté ünnepi előadásukkal.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 22. 19:11, szombat | Helyi

Milyen kutyája van? Erről árulkodik

Amilyen a kutya, olyan a gazdája is? Milyen tulajdonságokat árul el rólunk kedvenc kutyafajtánk?

2018. Szeptember 22. 18:17, szombat | Helyi

Vasárnap hajnali négykor betoppan az ősz

Szeptember 23-án hajnali 3 óra 54 perckor csillagászati értelemben is megkezdődik az ősz.

2018. Szeptember 22. 16:16, szombat | Helyi

Csalás a magyar lottósorsoláson? Egymást érik az elméletek

Nemsokára kezdetét veszi az Ötöslottó sorsolás, melyen ezen a héten 1,88 milliárd forintot nyer az a szerencsés, aki mind az öt kihúzott számot eltalálja.

2018. Szeptember 22. 15:12, szombat | Helyi

Színes programokkal várták a fiatalokat az Autómentes Napon

Kiskunfélegyháza is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programsorozatához, melynek legfőbb célja, hogy felhívja a városlakók figyelmét a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra.