Városlista
2018. december 12, szerda - Gabriella

Hírek

2017. December 03. 11:37, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Megnyílt a szívet-lelket melengető mézeskalács művek kiállítása

Megnyílt a szívet-lelket melengető mézeskalács művek kiállítása

December 2-án immáron negyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Mézeskalács Meseváros kiállítása a Kiskun Múzeumban.

Több mint 50 alkotás érkezett a jótékony céllal meghirdetett pályázatra. A remekművek között a karácsonyi motívumok mellett láthatóak Félegyháza jellegzetes épületei és közkedvelt helyei is.

- A tradíciókat nemcsak éltetni kell, hanem újra és újra megtalálni, feltalálni és átgondolni. A mézeskalács ünnepi örökérvényűsége új hagyománnyá éledt pár éve a Kiskun Múzeum falai és a Városháza árkádja alatt. Sokan készítettek mézeskalácsot otthon, de ilyen szépen szervezett és karácsonyonként bővülő kiállításon csak pár éve vehetünk részt Kiskunfélegyházán. Ez is bizonyítja, hogy a szépet és a jót nemcsak megtalálni, és otthon űzni lehet, hanem érdemes, igazi közösségformáló helyi értékké, azaz közkinccsé lehet tenni. Fogadják hát szeretettel szorgalmas félegyházi kezek látványos, illatos és ízletes alkotásait ezen a szívet melengető adventen – mondta dr. Ónodi Izabella a Művelődési- és Szociális Bizottság elnöke a mézeskalács meseváros megnyitóján.

Az illatos és látványos finomságokat tombolán sorsolják ki az utolsó adventi gyertya meggyújtásakor – december 23-án - a Városháza előtt.

A tombolákból befolyt összeget a Bercsényi Óvoda, a Dankó Pista utcai bölcsőde és a Kiskun Múzeum fogja felhasználni közcélú eszközökre.

A kiállítás megnyitóját a Bercsényi Óvoda Vackor csoportjának kicsinyei tették varázslatossá és meghitté ünnepi előadásukkal.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 12. 17:22, szerda | Helyi

Együtt ünnepeltek a legifjabb félegyházi gyermekek és a nagycsaládosok

A nagycsaládosokat és a 2018-as év újszülöttjeit köszöntötte ma (december 12-én) a Móra Ferenc Művelődési Központban városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester.

2018. December 12. 12:23, szerda | Helyi

Véletlenek furcsa összjátéka vitt tévútra egy gyilkossági nyomozást

Saját otthonában, egy csongrádi házban öt évig rejtegetett egy holttestet a gyilkos.

2018. December 12. 11:59, szerda | Helyi

Ingyenes wifi lesz Bács-Kiskun megye tíz településén

A megye tíz településén – Bugac, Soltvadkert, Bátya, Kelebia, Ladánybene, Gátér, Nyárlőrinc, Dunapataj, Kalocsa, Kerekegyháza – létesülhet ingyenes wifi-hozzáférési pont uniós támogatással.

2018. December 12. 11:44, szerda | Helyi

Adventi hangversenyt tartott a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola

A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban december 11-én a hagyományokhoz hűen a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai Adventi Hangversenyt rendeztek.