Városlista
2018. január 17, szerda - Antal

Hírek

2017. December 03. 11:37, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Megnyílt a szívet-lelket melengető mézeskalács művek kiállítása

Megnyílt a szívet-lelket melengető mézeskalács művek kiállítása

December 2-án immáron negyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Mézeskalács Meseváros kiállítása a Kiskun Múzeumban.

Több mint 50 alkotás érkezett a jótékony céllal meghirdetett pályázatra. A remekművek között a karácsonyi motívumok mellett láthatóak Félegyháza jellegzetes épületei és közkedvelt helyei is.

- A tradíciókat nemcsak éltetni kell, hanem újra és újra megtalálni, feltalálni és átgondolni. A mézeskalács ünnepi örökérvényűsége új hagyománnyá éledt pár éve a Kiskun Múzeum falai és a Városháza árkádja alatt. Sokan készítettek mézeskalácsot otthon, de ilyen szépen szervezett és karácsonyonként bővülő kiállításon csak pár éve vehetünk részt Kiskunfélegyházán. Ez is bizonyítja, hogy a szépet és a jót nemcsak megtalálni, és otthon űzni lehet, hanem érdemes, igazi közösségformáló helyi értékké, azaz közkinccsé lehet tenni. Fogadják hát szeretettel szorgalmas félegyházi kezek látványos, illatos és ízletes alkotásait ezen a szívet melengető adventen – mondta dr. Ónodi Izabella a Művelődési- és Szociális Bizottság elnöke a mézeskalács meseváros megnyitóján.

Az illatos és látványos finomságokat tombolán sorsolják ki az utolsó adventi gyertya meggyújtásakor – december 23-án - a Városháza előtt.

A tombolákból befolyt összeget a Bercsényi Óvoda, a Dankó Pista utcai bölcsőde és a Kiskun Múzeum fogja felhasználni közcélú eszközökre.

A kiállítás megnyitóját a Bercsényi Óvoda Vackor csoportjának kicsinyei tették varázslatossá és meghitté ünnepi előadásukkal.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Január 17. 18:02, szerda | Helyi

Mit tehetünk, ha már elegünk van a zajból?

Régóta visszatérő probléma a társasházaknál, ha a szomszéd asztalos, a földszinten büfé van, az emeleten pedig hotel.

2018. Január 17. 17:00, szerda | Helyi

Lezárt akta: lopások után rablás és testi sértés

Vádemelést javasolnak a kiskunfélegyházi rendőrök.

2018. Január 17. 15:40, szerda | Helyi

Az életmű

E címmel nyílik kiállítás Gubcsi Attila műveiből a magyar kultúra napja jegyében január 18-án, csütörtökön 17 órakor a városi könyvtárban.

2018. Január 17. 14:43, szerda | Helyi

Megkülönböztető jelzés az utakon: mit (ne) tegyünk?

Az előzékeny vezetés a megkülönböztető jelzéssel közlekedő járművek közelében fokozottan igaz. Hogyan járunk el megfelelően?