Városlista
2018. március 23, péntek - Emőke, Botond, Ottó, Kartal

Hírek

2017. December 03. 11:37, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Megnyílt a szívet-lelket melengető mézeskalács művek kiállítása

Megnyílt a szívet-lelket melengető mézeskalács művek kiállítása

December 2-án immáron negyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Mézeskalács Meseváros kiállítása a Kiskun Múzeumban.

Több mint 50 alkotás érkezett a jótékony céllal meghirdetett pályázatra. A remekművek között a karácsonyi motívumok mellett láthatóak Félegyháza jellegzetes épületei és közkedvelt helyei is.

- A tradíciókat nemcsak éltetni kell, hanem újra és újra megtalálni, feltalálni és átgondolni. A mézeskalács ünnepi örökérvényűsége új hagyománnyá éledt pár éve a Kiskun Múzeum falai és a Városháza árkádja alatt. Sokan készítettek mézeskalácsot otthon, de ilyen szépen szervezett és karácsonyonként bővülő kiállításon csak pár éve vehetünk részt Kiskunfélegyházán. Ez is bizonyítja, hogy a szépet és a jót nemcsak megtalálni, és otthon űzni lehet, hanem érdemes, igazi közösségformáló helyi értékké, azaz közkinccsé lehet tenni. Fogadják hát szeretettel szorgalmas félegyházi kezek látványos, illatos és ízletes alkotásait ezen a szívet melengető adventen – mondta dr. Ónodi Izabella a Művelődési- és Szociális Bizottság elnöke a mézeskalács meseváros megnyitóján.

Az illatos és látványos finomságokat tombolán sorsolják ki az utolsó adventi gyertya meggyújtásakor – december 23-án - a Városháza előtt.

A tombolákból befolyt összeget a Bercsényi Óvoda, a Dankó Pista utcai bölcsőde és a Kiskun Múzeum fogja felhasználni közcélú eszközökre.

A kiállítás megnyitóját a Bercsényi Óvoda Vackor csoportjának kicsinyei tették varázslatossá és meghitté ünnepi előadásukkal.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Március 22. 16:41, csütörtök | Helyi

Drámai csata, a nyolcgólos mérkőzésen

A Leány Futsal I. Osztály U-15- s bajnokság 20. fordulója fontos kérdésekről döntött.

2018. Március 22. 10:36, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban olvashatják friss anyakönyvi híreinket.

2018. Március 21. 13:21, szerda | Helyi

Kapus Diána a Közmédia AranyCORE zenebajnokság különdíját nyerte el

A 200 éve született Arany János tiszteletére, 2017. március 2-án indult emlékév folyamán számos program, esemény keretében emlékezhettünk egyik legnagyobb költőnkre.

2018. Március 21. 10:45, szerda | Helyi

Egymilliárddal több plusztámogatás tüzelőre

A kormány több mint egymilliárd forinttal kiegészítette a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag-vásárlásához kapcsolódó támogatást