Városlista
2018. április 23, hétfő - Béla

Hírek

2017. December 02. 11:30, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Megnyílt a Karácsonyi kiállítás és vásár a Hollókör galériájában

Megnyílt a Karácsonyi kiállítás és vásár a Hollókör galériájában

A hagyományokhoz hűen, idén is megnyitotta kapuit a Holló László Képzőművész Kör Karácsonyi kiállítása és vására a Petőfi téri ART TURKÁ-ban.

A december 1-jén tartott kiállítás megnyitón Rátkai Zsuzsa köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Mészáros Márta múzeumigazgatónak.

- Az adventi időszak felkészülés a Karácsonyra, a születés ünnepére. A Megváltó világra jövetele tulajdonképpen az egész emberiségről szól. Amikor egy kisember a világra jön, akkor a puttonyában nagyon sok talentum van. Ez a talentum a különböző tehetségek és képességek - amelyeket kapunk - nagyon fontosak. Az évek során rájövünk vagy rávezetnek bennünket, hogy melyek azok a képességeink, mellyel élni lehet. Itt Kiskunfélegyházán is nagyon sok tehetséges ember él. Tisztelet és köszönet azért a közösségért, amely itt Félegyházán született a művészekből, alkotó emberekből. Ennek egy nagyon szép példája a most megnyílt kiállítás is – mondta a múzeumigazgató a megnyitón és szívből ajánlotta mindenki figyelmébe a kiállításon szereplő alkotásokat, melyekből természetesen lehet vásárolni is.

Köztudottan a legszebb karácsonyi ajándékok mindig azok a művek, melyek az alkotók szívéből születnek. A kiállításon és vásáron lévő használati- és dísztárgyakat, képeket és különféle apróságokat látva pedig egyértelmű, hogy nem csak a keze munkája van benne a Holló László Képzőművész Kör tagjainak.

A megnyitó ünnepi hangulatát kihasználva városunk egyik kiemelkedő alkotóművészét - Rádi Andrást - is felköszöntötték születésnapja alkalmából, aki remekműveivel mindig elkápráztatja a műkedvelőket.

A jeles eseményt Vas László nyenyerén előadott népi nótákkal színesítette.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Április 22. 14:00, vasárnap | Helyi

Óriási sikere volt az I. Félegyházi Küzdősport Gálának

Április 21-én késő estig tartottak a mérkőzések a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban.

2018. Április 22. 12:00, vasárnap | Helyi

Madárodu készítésével ünnepelték a Föld Napját

A Madárbarát Klub, élén Meizl Ferenc nyugalmazott igazgatóval méltóképpen ünnepelte meg a Föld Napját április 20-án.

2018. Április 22. 10:00, vasárnap | Helyi

Félegyháza – ahogy diákjaink látják

A Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület rajzpályázatot hirdetett általános iskolás és középiskolás diákoknak „Félegyháza – a város ahol élek” címmel.

2018. Április 22. 08:00, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Húsvét 4. vasárnapja - 2018. április 22.