Városlista
2018. október 24, szerda - Salamon

Hírek

2017. December 02. 11:30, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Megnyílt a Karácsonyi kiállítás és vásár a Hollókör galériájában

Megnyílt a Karácsonyi kiállítás és vásár a Hollókör galériájában

A hagyományokhoz hűen, idén is megnyitotta kapuit a Holló László Képzőművész Kör Karácsonyi kiállítása és vására a Petőfi téri ART TURKÁ-ban.

A december 1-jén tartott kiállítás megnyitón Rátkai Zsuzsa köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Mészáros Márta múzeumigazgatónak.

- Az adventi időszak felkészülés a Karácsonyra, a születés ünnepére. A Megváltó világra jövetele tulajdonképpen az egész emberiségről szól. Amikor egy kisember a világra jön, akkor a puttonyában nagyon sok talentum van. Ez a talentum a különböző tehetségek és képességek - amelyeket kapunk - nagyon fontosak. Az évek során rájövünk vagy rávezetnek bennünket, hogy melyek azok a képességeink, mellyel élni lehet. Itt Kiskunfélegyházán is nagyon sok tehetséges ember él. Tisztelet és köszönet azért a közösségért, amely itt Félegyházán született a művészekből, alkotó emberekből. Ennek egy nagyon szép példája a most megnyílt kiállítás is – mondta a múzeumigazgató a megnyitón és szívből ajánlotta mindenki figyelmébe a kiállításon szereplő alkotásokat, melyekből természetesen lehet vásárolni is.

Köztudottan a legszebb karácsonyi ajándékok mindig azok a művek, melyek az alkotók szívéből születnek. A kiállításon és vásáron lévő használati- és dísztárgyakat, képeket és különféle apróságokat látva pedig egyértelmű, hogy nem csak a keze munkája van benne a Holló László Képzőművész Kör tagjainak.

A megnyitó ünnepi hangulatát kihasználva városunk egyik kiemelkedő alkotóművészét - Rádi Andrást - is felköszöntötték születésnapja alkalmából, aki remekműveivel mindig elkápráztatja a műkedvelőket.

A jeles eseményt Vas László nyenyerén előadott népi nótákkal színesítette.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 23. 20:12, kedd | Helyi

Az emlékezés kötelezettség, az örökösök örök felelőssége

Félegyháza város közössége október 23-án emlékezett meg az 56-os forradalom hőseiről.

2018. Október 23. 13:36, kedd | Helyi

Értéktárak Találkozója és ünnepélyes átadás Pálmonostorán

2018. október 7-én "Mihály-napi sokadalom és vásári forgatag" néven második alkalommal rendeztek "Értéktárak Találkozóját" Pálmonostorán, a művelődési házban.

2018. Október 23. 13:22, kedd | Helyi

Napelemek kerülnek a középületek tetejére

Bár nem látványos, de nagyon jelentős a város életében az a 400 millió forintos beruházás, melynek keretében az önkormányzat szinte valamennyi intézményére napelem kerül - írja a baon.hu.

2018. Október 23. 13:10, kedd | Helyi

Emlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2018. október 23-án, kedden 16 órára az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából rendezett városi megemlékezésre.