Városlista
2018. július 18, szerda - Frigyes

Hírek

2017. December 02. 11:30, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Megnyílt a Karácsonyi kiállítás és vásár a Hollókör galériájában

Megnyílt a Karácsonyi kiállítás és vásár a Hollókör galériájában

A hagyományokhoz hűen, idén is megnyitotta kapuit a Holló László Képzőművész Kör Karácsonyi kiállítása és vására a Petőfi téri ART TURKÁ-ban.

A december 1-jén tartott kiállítás megnyitón Rátkai Zsuzsa köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Mészáros Márta múzeumigazgatónak.

- Az adventi időszak felkészülés a Karácsonyra, a születés ünnepére. A Megváltó világra jövetele tulajdonképpen az egész emberiségről szól. Amikor egy kisember a világra jön, akkor a puttonyában nagyon sok talentum van. Ez a talentum a különböző tehetségek és képességek - amelyeket kapunk - nagyon fontosak. Az évek során rájövünk vagy rávezetnek bennünket, hogy melyek azok a képességeink, mellyel élni lehet. Itt Kiskunfélegyházán is nagyon sok tehetséges ember él. Tisztelet és köszönet azért a közösségért, amely itt Félegyházán született a művészekből, alkotó emberekből. Ennek egy nagyon szép példája a most megnyílt kiállítás is – mondta a múzeumigazgató a megnyitón és szívből ajánlotta mindenki figyelmébe a kiállításon szereplő alkotásokat, melyekből természetesen lehet vásárolni is.

Köztudottan a legszebb karácsonyi ajándékok mindig azok a művek, melyek az alkotók szívéből születnek. A kiállításon és vásáron lévő használati- és dísztárgyakat, képeket és különféle apróságokat látva pedig egyértelmű, hogy nem csak a keze munkája van benne a Holló László Képzőművész Kör tagjainak.

A megnyitó ünnepi hangulatát kihasználva városunk egyik kiemelkedő alkotóművészét - Rádi Andrást - is felköszöntötték születésnapja alkalmából, aki remekműveivel mindig elkápráztatja a műkedvelőket.

A jeles eseményt Vas László nyenyerén előadott népi nótákkal színesítette.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 18. 13:04, szerda | Helyi

A magyarság őstörténete elevenedik meg a Kurultajon

Tízéves a magyarság közös ünnepe, a Kurultaj, amelyet 2008-ban rendeztek meg először, akkor egy hirtelen ötlet vezérelte összefogásként, valamint egy nemzeti ellenállási mozgalomként indult a rendezvény

2018. Július 18. 11:37, szerda | Helyi

10 pénzgyilkos szokás, amitől totális csőd lesz a családi nyaralás

Nyaralás közben sokan hajlamosak arra, hogy bővebbre engedjék a nadrágszíjat...

2018. Július 18. 11:26, szerda | Helyi

Platán, vadgesztenye és hársfák növényvédelmi permetezése

A Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a tisztelt lakosságot, hogy a platán, vadgesztenye, és hársfák növényvédelmi permetezésére 2018. augusztus 6. napján kerül sor.

2018. Július 18. 11:22, szerda | Helyi

Félegyházi Napok – kultúra és szórakozás a nyár végén

Feleleveníti a város az egykori, közkedvelt Félegyházi Napok hagyományát.