Városlista
2018. január 19, péntek - Sára

Hírek

2017. December 02. 11:30, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Megnyílt a Karácsonyi kiállítás és vásár a Hollókör galériájában

Megnyílt a Karácsonyi kiállítás és vásár a Hollókör galériájában

A hagyományokhoz hűen, idén is megnyitotta kapuit a Holló László Képzőművész Kör Karácsonyi kiállítása és vására a Petőfi téri ART TURKÁ-ban.

A december 1-jén tartott kiállítás megnyitón Rátkai Zsuzsa köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Mészáros Márta múzeumigazgatónak.

- Az adventi időszak felkészülés a Karácsonyra, a születés ünnepére. A Megváltó világra jövetele tulajdonképpen az egész emberiségről szól. Amikor egy kisember a világra jön, akkor a puttonyában nagyon sok talentum van. Ez a talentum a különböző tehetségek és képességek - amelyeket kapunk - nagyon fontosak. Az évek során rájövünk vagy rávezetnek bennünket, hogy melyek azok a képességeink, mellyel élni lehet. Itt Kiskunfélegyházán is nagyon sok tehetséges ember él. Tisztelet és köszönet azért a közösségért, amely itt Félegyházán született a művészekből, alkotó emberekből. Ennek egy nagyon szép példája a most megnyílt kiállítás is – mondta a múzeumigazgató a megnyitón és szívből ajánlotta mindenki figyelmébe a kiállításon szereplő alkotásokat, melyekből természetesen lehet vásárolni is.

Köztudottan a legszebb karácsonyi ajándékok mindig azok a művek, melyek az alkotók szívéből születnek. A kiállításon és vásáron lévő használati- és dísztárgyakat, képeket és különféle apróságokat látva pedig egyértelmű, hogy nem csak a keze munkája van benne a Holló László Képzőművész Kör tagjainak.

A megnyitó ünnepi hangulatát kihasználva városunk egyik kiemelkedő alkotóművészét - Rádi Andrást - is felköszöntötték születésnapja alkalmából, aki remekműveivel mindig elkápráztatja a műkedvelőket.

A jeles eseményt Vas László nyenyerén előadott népi nótákkal színesítette.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Január 18. 14:46, csütörtök | Helyi

Iskolaváró rendezvények a József Attila Általános Iskolában

A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola szeretettel várja a nagycsoportos Óvodásokat és Kedves Szüleiket iskolaváró rendezvényeire.

2018. Január 18. 10:56, csütörtök | Helyi

Nem minden tehetség mórás diák, de minden mórás diák tehetség

A Móra Ferenc Gimnázium tehetséges tanulói évről-évre kiállítás keretei között mutatják meg leglátványosabb munkáikat a nagyközönségnek.

2018. Január 18. 10:17, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2018. Január 17. 18:02, szerda | Helyi

Mit tehetünk, ha már elegünk van a zajból?

Régóta visszatérő probléma a társasházaknál, ha a szomszéd asztalos, a földszinten büfé van, az emeleten pedig hotel.