Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Március 09. 16:54, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI

Megmérgeztek egy ír szettert a világ legrangosabb kutyakiállításán

Megmérgeztek egy ír szettert a világ legrangosabb kutyakiállításán

Megmérgeztek egy díjazott ír szettert a világ legnagyobb és legrangosabb kutyakiállításán, a birminghami Crufts-on.

Jagger az után múlt ki, hogy gazdájával hazatért Belgiumba a birminghami kutyashow-ról, tulajdonosai szerint mérgezett marhát etettek az állattal - adta hírül hétfőn a BBC News hírportál.
Jeremy Bott, a kutya egyik tulajdonosa a brit közszolgálati médiának elmondta, nem gondolja, hogy az elkövető kifejezetten Jaggerrel akart végezni, valószínűleg "a kutyák vagy a Crufts show iránti ellenszenv vezérelte tette elkövetésekor".
"Nem hiszem, hogy egy másik versenyző, vagy bárki, aki a kutyák világában érintett, lenne a tettes. Csak azt tudom elképzelni, hogy ez egy találomra elkövetett bűntény volt, amelyet valaki előre kitervelt és mély aggodalmat akart okozni a világ legjobb kutyakiállításán" - mondta Dee Milligan-Bott, Jeremy Bott felesége a BBC Radio 5 adónak.
Jagger egy tipikus ír szetter volt, teljesen megbízható és nagyon szeretetre méltó. Elpusztulása nagyon lesújtott minket - tette hozzá.
A kutyának akkor adott valaki mérgezett húst, amikor padján pihent. Amikor az állatorvos felnyitotta a kutya gyomrát, négy húsdarabot talált benne - valamilyen steak félét - , amelyekbe mérget rejtettek. Az állatorvos úgy véli, hogy két vagy három fajta mérget is használhattak. Az egyiket csigaölő szerként azonosította - mondta Jeremy Bott.
Mind a brit, mind a belga rendőrségnek tudomása van az esetről, de a hatóságok szerint egyelőre senki nem tett feljelentést az ügyben. A Crufts szervezője, a Kennel Club azt közölte, hogy egyelőre várják a toxikológiai vizsgálatok eredményét.
Jagger fajtájának csoportjában a második helyen végzett múlt csütörtökön.
Az angliai Birminghamben tartott éves nemzetközi kutyaseregszemlére az idén 43 országból 21 ezer kutyát neveztek. Bár a díjak nem jelentősek, a győztesek csupán 100 font jutalomban részesülnek, annál magasabb lesz azonban később kölykeik ázsiója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.