Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Május 09. 10:10, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Megkezdődtek a munkálatok a Nefelejcs utcán

Megkezdődtek a munkálatok a Nefelejcs utcán

2015-ben indította el városvezetésünk a Félegyháza Újjáépül Programot, melynek szerves részét alkotja a városunkban lévő bel- és külterületi utak felújítása.

Mind külterületen, mind belterületen elsősorban azon utakra helyezték a hangsúlyt az első években, melyeket a legtöbbet használják. 2016-ban a Bankfaluban már elkezdődött a Kiskun utca felújítása, majd 2017-ben a Kiskun utca folytatása mellett a Kossuthváros neuralgikus pontját, a Dessewffy utcát aszfaltozták újra.

2018-ban a Kiskun utca folytatása mellett a Móraváros gyűjtőútja, a Nefelejcs utca felújítása fog megtörténni. Mindenki számára köztudott, hogy sajnos ez a főút az elmúlt évi kátyúzások ellenére is nagyon rossz minőségű, tulajdonképpen folt hátára folt került az útjavításkor. Ezért halaszthatatlanná vált a teljes körű felújítás mintegy bruttó 130 millió forintból, mely összeg fedezi az útburkolat teljes egészében több rétegű aszfalttal (kopóréteg és tartóréteg) való ellátását és az útszegély lerakását is.

A rekonstrukció a mai napon (május 9-én) indult el és előreláthatólag 4-5 hetet fog igénybe venni az utca teljes felújítása – tudtuk meg Csányi József polgármestertől.
Azt is elmondta lapunknak városunk vezetője, hogy ugyanezen a napon kezdődtek el a munkálatok a Csólyosi út újabb szakaszán. Tehát a kiskunfélegyházi déli elkerülőn lévő hiányzó 1 km-es szakasz aszfaltozását is megkezdték. Ugyanezen projektben folytatódik a Kiskun utca aszfaltozása a Béla király utca és a Róna utca között 6 m szélességben, természetesen vízelvezető árkok kialakításával.

- Június közepére el fog készülni a Csólyosi út, a Nefelejcs utca és az Aranyhegyi lakótelepen az a járdaszakasz, mely a lakott övezetet és a buszmegállót köti össze, valamint befejeződik az aranyhegyi buszmegálló és a hozzá tartozó kerékpártároló felújítása is. Mindemellett a Petőfi l lakótelepen is folytatódnak a munkálatok. Például a Darvas tér 3-5. sz. közötti parkoló építésével, illetve további járdák és számos út felújításával, valamint a Constantinum Intézménye melletti parkoló kivitelezése is megkezdődik – mondta el nagy vonalakban Csányi József polgármester az elkövetkező időszakban megvalósítandó fejlesztéseket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.