Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. November 20. 18:39, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Megérkeztek a Zöld város program óriás csemetéi

Megérkeztek a Zöld város program óriás csemetéi

Ma (november 20-án) reggel érkezett meg az első szállítmány a hollandiai faiskolából a Zöld város „nagyágyúival”, a méretes, előnevelt fákkal.

Sőt még ezen a délelőttön megkezdődött az ültetés is. Először a városházával szemben, a magnóliák, azaz liliomfák kerültek a végleges helyükre.
A következő napokban még legalább egy tucat nyergesvontatóval szállítják Félegyházára a szeptemberben kiválasztott egyedeket. A Zöld város programban több, mint 200 új fát ültetnek el. A 85 legnagyobb példányt – háromfajta platánt, magnóliákat, tiszafákat, japán díszcseresznyéket és egy aranyalmát – a jóhírű, évente 450 ezer fát értékesítő holland faiskolából szállítják, amelynek szakemberei az ültetést is felügyelik.

A fenti kép a Félegyházára érkezése után, a leveleit már elhullató, ültetéshez előkészített, megmetszett egyed leemelésének pillanatát örökíti meg, az alább látható pedig még a faiskolában, szeptemberi kiválasztásakor készült a platánfáról. Ezt a fát három másik társával együtt az Ótemplom előtt csodálhatjuk majd, reményeink szerint még nagyon hosszú ideig.

(Forrás: Félegyházi Közlöny ; képek: Fantoly Márton)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Köszöntjük az Édesanyákat és Nagymamákat

Nagyon sok boldogságot kívánunk minden Édesanyának és Nagymamának az alábbi verssel:

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.