Városlista
2018. december 16, vasárnap - Etelka

Hírek

2018. Június 06. 08:38, szerda | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Megemlékezés, DAR 4 és Kvalifikáció

Megemlékezés, DAR 4 és Kvalifikáció

2018. június 03-án a Szegedi Szittyaföldön versenyeztek a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sportegyesület tagjai, a Koppányok 20 fővel képviselték a városunkat.

A Szegedi Szittyák immár 13. alkalommal rendezték meg Trianon gyászversenyüket ami egyben a Dinnyés Gyula által főszervezett Dél-Alföldi Régiós Történelmi Versenysorozat negyedik állomása és kvalifikációs lehetőség volt a Magyar Íjász Szövetség által szervezett Országos Bajnokságra is.

Az esemény megnyitóját követően megemlékeztek a kilencvennyolc évvel ezelőtti csúfos békediktátumról, mely következménye hazánk darabokra szaggatása, családok szeretteiktől való eltaszítása és javainknak kifosztása lett.

A megemlékezést követően kezdetét vette a verseny, mely csodás napsütésben zajlott. Az épített pálya változatos és kihívásokkal teli volt, jól játszottak a Szittyák a távolságokkal, és a célok méretei-vel. A verseny zökkenőmentesen lezajlott, noha a végén záporfelhők gyülekeztek, és az ég is dörögni kezdett, de kegyes volt velük az időjárás mert a verseny esőcsepp mentesen lezajlott. Az utolsó lövés leadása után pedig szinte azonnal leszakadt az ég, és egy kiadós zápor vette kezdetét, mely pontosan az eredménylisták összeállításáig tartott, így az eredményhirdetés ismét ragyogó napsütésben történhetett meg.

A Koppányok közül sokan megszerezték a kvalifikációt az Országos Bajnokságra, és a következő eredmények születtek:

Első helyezést ért el: Rácz Nikolász Norbert és Boldog Bence.
Második helyen végzett: Keserű Szilvia, Berente Imréné, Bense László és Kis Mónika
Harmadik lett: Szólya Imre és Tamáskovics Gyula
Csányi József 4., Bicskeiné Csányi Mária és Sárkány Szabina 5., Csankovszki Anna és Dinnyés Gyula 6., Csáki Laura 9., Szeibert Imre 12., Kis Csaba 13., Tóth Mihály 16., és Ruda Győző a középmezőny-ben a 17. helyen zárta a versenyt.

A következő megmérettetés június 10-én a Kihívás 143 lövéses verseny lesz Gyulán, azt követően pedig a következő héten június 17-én a DAR IV. állomása Hetényegyházán.

Kis Mónika

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 05. 20:17, szerda | Helyi sport

Érmekkel, hatalmas egyéni csúcsokkal, újonnan kötött barátságokkal és rengeteg élménnyel tértek haza a DMTK-KVSE úszói

A DMTK-KVSE Aquasport Egyesület nagyon nagy megtiszteltetés érte, hogy úszói ismét meghívást kaptak Temesvárra a Lovas Péter Úszó Emlékversenyre, melyet a Temesvári Delfin Úszó Klub rendezett meg 2018. december 1-én.

2018. November 29. 13:30, csütörtök | Helyi sport

Szép eredmények az 5. Mudin emlékkupán

2018. október 24-én szombaton rendeztek teremíjász versenyt Kétegyházán. 5. Mudin emlékkupa nevet adva a versengésnek a város olimpikonjai tiszteletére.

2018. November 26. 09:06, hétfő | Helyi sport

Szép sikereket értek el a lányok a hétvégén

Idén a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban zajlott a Leány Diákolimpia Országos Döntője, ahol két korosztályban 60 egyesület 180 versenyzője kezdte meg a küzdelmeket.

2018. November 20. 15:13, kedd | Helyi sport

Kiválóan szerepeltek Hódmezővásárhelyen az Úszó Országos Bajnokságon

2018. november 17-18-án Hódmezővásárhelyen kiválóan szerepeltek a Kiskun Vízi- és Szabadidő Sportegyesület versenyzői a VII. Fedett Pályás Nyílt Szenior Úszó Országos Bajnokságon.