Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Február 04. 16:28, kedd | Helyi
Forrás: bacs.katasztrofavedelem.hu

Másodfokú riasztást adott ki erős széllökések veszélye miatt a meteorológiai szolgálat

Másodfokú riasztást adott ki erős széllökések veszélye miatt a meteorológiai szolgálat

Bács-Kiskun megyében az erős szél miatt másodfokú (narancs) meteorológiai riasztás van érvényben. Az érintett területeken a széllökések sebessége meghaladhatja a 90 kilométer/órát.

Az erős széllökések faágakat szakíthatnak le, fákat dönthetnek ki, és nemcsak balesetveszélyesek, hanem közlekedési akadályokat is képezhetnek. A szél megbonthatja az épületek tetőszerkezetét, megrongálhatja az energiaellátás és a távközlés vezetékeit. Viharos erejű szél esetén zárják be az ajtókat, ablakokat, és ha tehetik, ne menjenek a szabadba. Amennyiben mégis a szabadban tartózkodnak kerüljék a fákat, haladjanak távol az épületektől hiszen a letört ágak, cserepek, üvegszilánkok sérüléseket okozhatnak. A ház környékén lévő tárgyakat, kerti bútorokat, szerszámokat, cserepes növényeket vigyék be az épületbe, mert ezek károkat okozhatnak, ha a szél felkapja őket.

Az aktuális és a várható időjárási viszonyokról, az érvényben lévő riasztásokról és a figyelmeztető előrejelzésekről bővebb információkat a www.met.hu oldalon kaphatnak.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.