Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Június 09. 14:16, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Magyarországon elsőként csatlakoztunk a japán kezdeményezéshez

Magyarországon elsőként csatlakoztunk a japán kezdeményezéshez

Ma (június 9-én) Kaizen by harmony címmel neves japán előadók, a romániai AOTS Szövetség elnöke és a témához kapcsolódóan több szakember közreműködésével konferenciát tartottak a Városházán.

Az előadók közt szerepelt YOSHIHITO TANAKA, a Clean Up JAPAN elnöke, Dr. Ing. Julien Bratu, a Kaizen Manager Club / Romániai AOTS Szövetség elnöke, Váthy Edit – Pető Sándor Parls Kft. (tanácsadó/PS Management Solution Kft. – tanácsadó), Vajna István – Szilágyi Roland (Vajna VSM Kft. – tanácsadó/Kirchhoff Hungária Kft. – Kaps manager).

A Konferencia az 5S módszertan és az 5S Public megismertetését és népszerűsítését tűzte ki célul a helyi vállalkozók és a közösség számára. Díszvendégként Ő Excellenciája Kosuge Junichi, Magyarország Rendkívüli Meghatalmazott Japán Nagykövete is megjelent a rendezvényen és megnyitó beszédében pár szóban bemutatta az 5S Public tevékenységének lényegét. Megtudhattuk, hogy az 5S Public mozgalom összhangban áll a japán cégek és befektetők Magyarországra való vonzásával, és a felnövekvő generációk személetének alakításában is. Az 5S japán módszer segítségével a Dózsa György Általános Iskolában egy új tevékenység indul el először Magyarországon a Clean Up Japan támogatásával.

„Eredményesen tanulni és gondolkodni csak rendezett környezetben lehet. A Japán emberek tapasztalata szerint az 5S érvényes a magánéletben, társadalomban, iparban, a szolgáltatásban, azaz bárhol, ahol emberek tevékenykednek. Az 5S célrendszere többes. Az 5S a rend, rendezettség, fegyelem, önfegyelem, és ezáltal a hatékonyság kialakításának megalapozott módszere az egészséges, pozitív gondolkodásmód megváltoztatásán keresztül.” – mondta Kosuge Junichi.

A meghatalmazott nagykövet szavait követően városunk polgármestere, Csányi József fejezte ki örömét, hogy Kiskunfélegyháza elsőként csatlakozhat az országban ehhez a programhoz, s ezáltal bekapcsolódhatunk a Clean Up japán önszerveződő kezdeményezéshez, melynek már több mint 700.000 aktív tagja van Japánban.

A polgármestert büszkeséggel töltötte el az a tény is, hogy városunkban 26 vállalkozás csatlakozott a programhoz, s összesen több mint kétmillió forinttal támogatják a június 10-én megrendezésre kerülő 5 S Public megmozdulást. Ezen a napon reggel fél 8-tól meghatározott feladatok végrehajtására fog sor kerülni. Amennyiben az időjárás kedvez a szabadtéri programoknak, úgy a gyerekek rendbe teszik a távugró pályát, új salakot terítenek, lefestik a sportpályát, mászókákat, a kerítést és a kerékpár tárolót. Ha a kinti munkákat nem lehet elvégezni a rossz időjárás miatt, akkor az iskola falain belül fognak dolgozni a diákok és az élükre állított vezetők. Kezük munkája által meg fog újulni a konditerem, a tornaterem radiátorainak burkolata, a hirdetőtábla és a tárolóként használt padlás is. A nap végén az elvégzett munkák értékelését követően védnöki táblát avatnak fel és az 5S Publik vándordíjának átadásával fog zárulni a rendezvény.

A program támogatói voltak: AWI-SZER Ipari, Kereskedekmi és Szolgáltató Kft., Kiskun Bútor Kft., Szabó József, Sirius Club Étterem, Pizzéria, Félegyházi Kunvill Villanyszerelő Kft., Berceli János, Juhász, Építőipari és Kereskedelmi Kft., Rimai Útépítő Kft./Stravia Kft., Városi Sportcsarnok, Félegyházi Térségi Sportiskola Nonprofit Kft., Sector Cool Kft., Talárcsik Háztartási Bolt, Kunplast-Karsai Zrt., SZVG-TOOLS Szerszám Kft., Elő-Szer Kft., Integrál Zrt., Berkemann Hungary Bt., Félegyházi Tej Kft., Félegyházi Malom Kft., Bács-Szinkron Kft., Józsa szóda, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, László Gumiszervíz Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Dél-100 Kft., Beewatec Bt., Clean Up JAPAN, Kingspan Kft., Magyar AOTS Társaság Egyesület, ParLS Kft., Qualimax Kft., Szilágyi Roland, Vajna VSM Kft.

Címkék: 5s, AOTS, japánok, konferencia

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.