Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Július 15. 19:41, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

Lótortát is készítettek a hátasoknak

Lótortát is készítettek a hátasoknak

Évtizedes múltja van már a Mezgé lovastáborának, amely olyan népszerű, hogy hirdetni sem kell, mert a gyerekek évről évre visszajárnak.

– A táborban nem csak a lovakkal, de számos más háziállattal is megismerkedhetnek. Egy hétre igazi gazdálkodókká válnak. Részt vehetnek a malacok, a szürke marhák és a birkák gondozásában. Szüretelhetnek az iskola gyümölcsösében. Olyan élményekkel gazdagodnak, amelyekkel már nem igen találkoznak a városban élő gyerekek – nyilatkozta a BAON internetes hírportálnak Rózsa Pál, a szervező Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium igazgatója.

Elmondta, a tábor elsősorban a lovaglásról és a fogathajtásról szól. Ugyanakkor a lovak gondozását is megtanulják a gyerekek.

Mindehhez tökéletesen megfelelnek a tangazdaságban tartott lovak, amelyek jól tűrik a gyerekzsivajt, hozzá vannak szokva a gyerekekhez, hiszen év közben a diákok foglalkoznak velük. A tanulók a tábor lebonyolításában is segítenek. A tábor különlegessége, hogy gyerekek tízóraira és uzsonnára az iskola diákjai által készített húsipari termékeket, lekvárokat és gyümölcsleveket fogyasztják.
Rózsa Pál kiemelte, a tábor fontos szerepet játszik a gyerekek munkára nevelésében, a felelős állattartás elsajátításában is. Azt a célt is szolgálja, hogy megkedveltesse a gyerekekkel a mezőgazdasági munkákat, hiszen egyre kevesebb fiatalt vonz ez a pálya. A mezőgazdaságban jelenleg dolgozók kiöregszenek és alig van utánpótlás. Bár az iskolában több mint 200 új diák kezdi meg szeptemberben a tanévet, a tapasztalatok azt mutatják, hogy továbbra is sok a pályaelhagyó.

Címkék: lovastábor, Mezgé

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.