Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Március 28. 16:56, csütörtök | Helyi
Forrás: Radio Smile

Letették az új óvoda alapkövét Kunszálláson

Letették az új óvoda alapkövét Kunszálláson

Az új kunszállási óvoda alapkőletételének ünnepségén március 27-én Kovács Imre, a település polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

- Az elmúlt években a környező nagy ipari beruházásoknak és a tudatos településmarketing munkánknak köszönhetően örvendetesen nő a lakosságszám és ezen belül a gyermeklétszám is Kunszálláson. Ez azonban folyamatos intézményfejlesztési feladatok elé is állítja az önkormányzatot. Évek óta készültünk az óvoda felújítására, bővítésére, amely azonban többször sikertelen pályázattal zárult, mígnem segítségünkre sietett a Területfejlesztési Operatív program, melynek köszönhetően harmadik nekifutásra sikeres pályázatunkat Kunszállás eddigi legnagyobb összegű beruházása fogja követni: a Mosolyvár Óvoda bővítése – felújítása. A beruházást az óvodai szakmai munka folytatása mellett – ami nem kis kihívás lesz a következő hónapokban – ütemezve valósítjuk meg a közbeszerzési eljárásban nyertes Signum Alfa Kft.-vel közösen – tudtuk meg Kovács Imre polgármestertől.

- A beruházás kivitelezése várhatóan 300 napot fog igénybe venni és 150 millió forintba kerül, melyből több mint 100 millió forintot a Területfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert el az önkormányzat. A fennmaradó részhez remélhetőleg a megyei önkormányzat és több mint 35 millió forinttal Kunszállás község Önkormányzata járult hozzá. A beruházás részeként a Mosolyvár Óvoda jelenlegi 3 csoportszobája a hozzá tartozó helyiségekkel, a 200 adagos közkonyha újul meg és óvodai férőhely bővítés címén egy új szárny épül majd, mely munkaterületének átadása április 1-jén megvalósul. Tornaszoba, egy új csoportszoba és a hozzá tartozó nevelői, intézményi szobák kerülnek kialakításra és természetesen megújul az ebédlő is – részletezte Kunszállás polgármestere.

Az ünnepélyes alapkő letételt Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, Bács-Kiskun 4. vk. országgyűlési képviselője is megtisztelte jelenlétével.

(Kép és hír forrása: Radio Smile)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.