Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Április 05. 09:00, vasárnap | Életmód
Forrás: proaktivdirekt.hu

Legyen a te bőröd is ragyogó

Legyen a te bőröd is ragyogó

RAGYOGÓ BŐR EGY ÉJSZAKA ALATT – ÍGY SZABADULJ MEG A TÉLI FAKÓSÁGTÓL!

A téli morcosságot most már felejtsd el, hiszen gyönyörűen simogatnak az első tavaszi napsugarak! Ahogy levetkőzöd a komorságot, észre fogod venni, hogy a bőröd is mintha megfakult volna, nem olyan tündöklően friss, mint amilyen nyáron szokott lenni. Ne aggódj, a legtöbb bőrproblémától egy éjszaka alatt megszabadulhatsz.

1. Fakó bőr
Kiszáradt és megviselt a bőröd? Az A-vitamin helyett próbálj ki egy glikolsavas krémet, amely gyorsabban hat. Ne sima glikolsavat keress, hanem glikolsav vegyületet vagy ammónium-glikolátot (glycolic acid, ammonium glycolate). Ezek az összetevők egy éjszaka alatt felfrissítik az arcbőrt, és kevésbé erőszakosak, mint a glikolsav.

Ha a bőröd még ezután is pikkelyes lenne, próbáld ki a méhviaszt. Először radírozd le az elhalt hámsejteket, majd alkalmazz méhviaszos pakolást. 10 gramm reszelt méhviaszt olvassz fel lassan 75 ml olívaolajban, hűtsd le egy zárható üvegben és este pakolásként alkalmazd.

2. Apróbb szarkalábak
A szakértők szerint egy A-vitaminos vagy retinolos krém segíthet a szarkalábak csökkentésében. A legjobb, ha az éjszakai krémed ilyen, mivel ezek a krémek érzékenyebbé tehetik a bőrt a napfényre. Minden második este alkalmazd csak, hogy csökkentsd az esetleges irritációt. Kipróbálhatsz házi ránctalanító pakolásokat is.

3. Puffadt szemek
A vízvisszatartás miatt néha megdagadhat az arc és a szem. Régi hollywood-i titok: aludj a hátadon egy keményebb párnán, így elkerülheted, hogy a folyadék az arcodon gyűljön össze. A háton alvás egyébként a ráncok ellen is jó fegyver.

4. Miteszerek
A túl zsíros krémek miteszereket okoznak. Ha ezzel a problémával küzdesz, válts egy könnyebb gél állagú krémre.

5. Pattanások
A cink tartalmú készítmények megfelelően fertőtlenítik a pattanásokat és a gyulladt bőr, és akár egy éjszaka alatt is segítenek megszabadulni az irritációtól.

6. Hozd helyre a nappali károkat
A legtöbb szennyeződés és környezeti kár nap közben éri a bőrt: a napsütés, a szél, a szmogos levegő. Ezeket a károkat antioxidáns tartalmú krémekkel és pakolásokkal tudod helyrehozni. Elég minden második estét erre szánnod.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.