Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Július 06. 14:16, szerda | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Légi szúnyogirtás várható!

Légi szúnyogirtás várható!

Városunkban a légi kémiai védekezésre 2016. július 14-én a napnyugtát megelőző időszakban kerül sor. Rossz idő esetén tartaléknapok: 2016.július 15-16.

Magyarország Kormánya elrendelte Magyarország területén történő csípőszúnyog gyérítést, melyhez fedezetet is biztosít. Városunk lakosságának részéről a gyérítések semmilyen gazdasági tranzakciót nem igényelnek.

A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a SZEMP Air Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választották ki.

Mivel a gyérítést földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni, így Kiskunfélegyházán és környékén is megtörténik az irtás a fent közölt időpontban.

Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi irtás során felhasznált készítmények: Coratrin, Mosquitox Fog. A légi kémiai kezelés során CORATRIN, AQUA K-OTHRIN, illetve MOSQUITOX1 ULV Forte készítmények kerülnek felhasználásra. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.