Városlista
2019. február 15, péntek - Kolos

Hírek

2018. Július 01. 10:30, vasárnap | Helyi
Forrás: HIROS

Lefutották a Futóhomok félmaratont

Lefutották a Futóhomok félmaratont

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság és a IUSTITIA Egyesület közös szervezésében került megrendezésre a VII. Futó-homok félmaraton a bugaci pusztában.

Az előző napok időjárása nem sok jóval kecsegtetett: a sok-sok eső miatt a hőmérséklet lecsökkent (elveszni látszott a "tikkasztó hőség"- hangulat), másrészt a a talaj is megkeményedett. De a verseny napjára megváltoztak a viszonyok - adta hírül a HIROS.HU internetes hírportál.

A hőmérő higanyszála még a hűvös Gavallér tanyán is a 30 fok közelébe emelkedett. A nap százágra szórta sugarait, szóval kezdett hasonlítani a forró homoktengerhez. S megérkezett a szél is, ami segített a homokot futóvá (azaz, porhanyóssá, lazává) tenni. Így a rajt időpontjára minden a helyére került.

A hagyományoknak megfelelően először az ovisok vágtak neki a versenynek. Volt köztük olyan lelkes kis legény, aki pályabejárás előtt kétszer is lefutotta a távot a hivatalos verseny előtt. Ilyen tapasztalat birtokában meg is nyerte a versenyt.

Utánuk az iskolások futama következett, aki a gyönyörűen felújított Gavallér tanyát futották körbe.

11 órakor pedig Varga Mihály mesemondó karikás ostorának hangjára vágtak neki a felnőttek a távoknak, hogy megbirkózzanak a futóhomokkal.

Leggyorsabban Szabó Milánnak és Pál Petrának sikerült teljesíteni a 21 km-s távot, aki ezzel a teljesítménnyel elnyerték a KNPI által felajánlott meglepetés ajándék csomagot, amely sok-sok finomságot rejtett. Az abszolút versenyben őket követte Szalóki Róbert és Kiss Ottó, illetve Geráné Tapasztó Ágnes és T. Nagy Magolna.

De a többi dobogós sem maradt díj nélkül; a legjobbak védett állat logójával díszített pólót, illetve bögrét is kaptak.

Minden induló örömmel és jóízűen fogyasztotta a szürkemarha húsából készült gulyáslevest.

A versenyközpont helyszínét a Karikás Csárda biztosította, aki egy szerencsés nyertesnek egy Puszta-programot ajánlott fel lovas kocsikázással finom ebéddel.

Mások a KNPI programjaira nyertek belépőt, amellyel szakvezető ismertetése mellett ismerkedhetnek a Kiskunság tájaival.

Az eredmények és a képek az egyesület honlapján (www.juszti.hu) megtalálhatóak.

A jó hangulatú verseny után is szeretettel várnak mindenkit az augusztus 4-i Perzselő Domb-futáson

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 15. 17:46, péntek | Helyi

Szerelmi kvízjátékon adtak számot tudásukról

A Házasság Hete rendezvénysorozat részeként Valentin-napi kvízjátékot rendezett a Petőfi Sándor Városi Könyvtár középiskolások részére.

2019. Február 15. 08:49, péntek | Helyi

Kábítószert rejtett a kabát

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai heroingyanús anyagot találtak egy autóbusz csomagtartójába rejtett kabátba varrva.

2019. Február 14. 14:28, csütörtök | Helyi

Tapasztalat útján történő tanulás

2019. Február 14. 11:20, csütörtök | Helyi

Trabant, Wartburg és Barkas találkozó Kecskeméten

Idén is megrendezik a Trabant-Wartburg-Barkas találkozót Kecskeméten. A találkozót 2019. május 11-én, szombaton, az Auchan Áruház melletti területen tartják.