Városlista
2018. szeptember 21, péntek - Máté

Hírek

2018. Július 01. 10:30, vasárnap | Helyi
Forrás: HIROS

Lefutották a Futóhomok félmaratont

Lefutották a Futóhomok félmaratont

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság és a IUSTITIA Egyesület közös szervezésében került megrendezésre a VII. Futó-homok félmaraton a bugaci pusztában.

Az előző napok időjárása nem sok jóval kecsegtetett: a sok-sok eső miatt a hőmérséklet lecsökkent (elveszni látszott a "tikkasztó hőség"- hangulat), másrészt a a talaj is megkeményedett. De a verseny napjára megváltoztak a viszonyok - adta hírül a HIROS.HU internetes hírportál.

A hőmérő higanyszála még a hűvös Gavallér tanyán is a 30 fok közelébe emelkedett. A nap százágra szórta sugarait, szóval kezdett hasonlítani a forró homoktengerhez. S megérkezett a szél is, ami segített a homokot futóvá (azaz, porhanyóssá, lazává) tenni. Így a rajt időpontjára minden a helyére került.

A hagyományoknak megfelelően először az ovisok vágtak neki a versenynek. Volt köztük olyan lelkes kis legény, aki pályabejárás előtt kétszer is lefutotta a távot a hivatalos verseny előtt. Ilyen tapasztalat birtokában meg is nyerte a versenyt.

Utánuk az iskolások futama következett, aki a gyönyörűen felújított Gavallér tanyát futották körbe.

11 órakor pedig Varga Mihály mesemondó karikás ostorának hangjára vágtak neki a felnőttek a távoknak, hogy megbirkózzanak a futóhomokkal.

Leggyorsabban Szabó Milánnak és Pál Petrának sikerült teljesíteni a 21 km-s távot, aki ezzel a teljesítménnyel elnyerték a KNPI által felajánlott meglepetés ajándék csomagot, amely sok-sok finomságot rejtett. Az abszolút versenyben őket követte Szalóki Róbert és Kiss Ottó, illetve Geráné Tapasztó Ágnes és T. Nagy Magolna.

De a többi dobogós sem maradt díj nélkül; a legjobbak védett állat logójával díszített pólót, illetve bögrét is kaptak.

Minden induló örömmel és jóízűen fogyasztotta a szürkemarha húsából készült gulyáslevest.

A versenyközpont helyszínét a Karikás Csárda biztosította, aki egy szerencsés nyertesnek egy Puszta-programot ajánlott fel lovas kocsikázással finom ebéddel.

Mások a KNPI programjaira nyertek belépőt, amellyel szakvezető ismertetése mellett ismerkedhetnek a Kiskunság tájaival.

Az eredmények és a képek az egyesület honlapján (www.juszti.hu) megtalálhatóak.

A jó hangulatú verseny után is szeretettel várnak mindenkit az augusztus 4-i Perzselő Domb-futáson

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 20. 16:34, csütörtök | Helyi

Nyilvános olvasópróba a Magyar Dráma Napja alkalmából

Nyilvános olvasópróbát tartanak 2018. szeptember 21-én, pénteken 17 órától a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3. emeleti nagyteremben.

2018. Szeptember 20. 16:30, csütörtök | Helyi

Autómentes nap Kiskunfélegyházán

2018. szeptember 21-én, pénteken az Európai Mobilitási Hét keretében rendezi meg városunk az Autómentes Napot.

2018. Szeptember 20. 13:51, csütörtök | Helyi

Eredményesen versenyeztek a Turul Koppány Íjászai

2018. szeptember 8-án Kiskunfélegyházán rendezte meg a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület a Dél-Alföldi Régiós Történelmi Versenysorozat 6. fordulóját, ami egyben a döntő helyszíne is volt.

2018. Szeptember 20. 12:58, csütörtök | Helyi

Emlékhellyel tisztelegnek a szervdonorok előtt Kiskunfélegyházán

Szakmai fórummal egybekötve avatják fel a kiskunfélegyházi Alsótemető megújult ravatalozójánál szeptember 26-án, szerdán azt az emlékművet, amelyet szervdonorok tiszteletére állítottak.