Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. December 02. 16:15, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Lakossági fórumon számolt be a körzetben végbement fejlesztésekről Szamosi Endre

Lakossági fórumon számolt be a körzetben végbement fejlesztésekről Szamosi Endre

A 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője november 30-án lakossági fórumot tartott a Batthyány iskolában.

A fórumon a képviselő mellett jelen volt Csányi József polgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző, valamint az önkormányzati tisztségviselők is.

Mint ahogy azt Szamosi Endre beszámolójának kezdetén elmondta, egy képviselőnek kétféle feladata van. Egyrészt az önkormányzatban szavazataival segíteni a döntések helyességét, a másrét pedig a körzetben pedig a lakókkal egyeztetnie kell a fejlesztések megvalósítását, és meg kell oldania az aktuális gondokat.
Az elmúlt időszak fejlesztéseiről egy képzeletbeli séta felvázolásával számolt be a képviselő, melyen először a Kossuth utcát járták végig, ahol a megújult kirakatportált, a hivatal körül új járdaburkolatot látták, majd a buszváró körül megépült térkő burkolatot és az új padokat tekintették meg.
A következő színtér a Korona utca volt, ahol eltávolították a törött beton kukatárolót és visszanyesték a platánfákat. A Kazinczy utcai udvarban az árkád alatti járda három méter hosszan térburkolatot kapott és kihelyeztek egy megállni tilos táblát. A felpúposodott járdákat kiegyengették, a konténereket pedig másik helyet kaptak. A veszélyes fűzfát is kivágták erről a helyről, valamint az árkád mindkét oldalán megnyesték a bokrokat is, hogy ne zavarják a kilátást. A játszótérre friss homok került és a rozsdásodó vaskorlátokat is eltávolították. Ugyanezen a részen található ivókút környékét virágágyások és két új kőkorsó díszíti. Kiépült az elektromos töltőállomás, az ostornyeles világítótestek elforgatása pedig folyamatban van.

A Zrínyi utcában az aszfalt több helyen javításra szorult a kátyúzás után is. Egy lakó kérésére zúzott követ terítettek az útpadka mellé, de a kanyar szélesítése és javítása a tervek között szerepel.

A Damjanich utcában elkészült a református templom járdaburkolata és az előtte lévő két üzlethelyiség elé zúzottkő került. A Daru és a Damjanich utcai közben az ott lévő trafó környéke illegális szemétlerakóvá vált. Annak ellenére, hogy tiltó táblát helyeztek ki és az oda kerülő szemetet rendszeresen elszállították a probléma nem oldódott meg. Ezért térfigyelő kamera telepítését tervezik erre a részre. A közben közlekedő kerékpárosok dolgát pedig azzal fogják segíteni, hogy zúzott kővel borítják a nyomvonalat.

A Széchenyi utcában a Móra Gimnázium oldalában felfestették a parkolókat, megszépült a Kulacs vendéglő környéke, ahol a parkolási gondok megoldását a tulajdonos felvállalta. Az Eötvös utca végén negyven méter hosszú új járda épült.

A Szent István téren azon túl, hogy felfestették a parkolók helyeit, a virágbolt előtt is kialakítottak egy parkolóöbölt. A Martinovics utcában pedig mindkét oldalon közmunkások segítségével kimélyítették a vízelvezető árkokat.

A képviselő a megvalósult fejlesztések mellett beszélt a jövő évi tervekről is, melyek között kiemelte a Kossuth utca 21-23. előtti járda burkolását és az ott lévő betonterasz bontását. A Kazinczy udvarba egy focizásra alkalmas teret szeretnének kialakítani, valamint új játszóeszközök és tornaeszközök is szerepelnek a tervek között. A közvilágítás fejlesztése mellett szeretnék továbbra is ösztönözni az önerős járdaépítést önkormányzati támogatással.

A képviselő részletes beszámolóját követően Csányi József polgármester ismertette a város helyzetét, fejlesztési terveit, kiemelve az egészségügy területét. Elmondta, hogy a volt SZTK épületének felújítása jövő év nyarán befejeződik, ami jelentős javulást hoz az ellátásban. Többek között ide költöznek a háziorvosi rendelők, az ügyeleti ellátás, de itt kap helyet a működését nemrégiben megkezdő Egészségfejlesztő Iroda is. Az épület környéke, a Korond utca is megújul, valamint megfelelő számú parkoló is épül.
A fórum utolsó felében a megjelentek feltehették kérdéseiket, illetve közölhették észrevételeiket, panaszaikat, melyekre a képviselő és a hivatal vezetői válaszoltak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.