Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Május 24. 10:28, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Lágy dallamok a főtéren

Lágy dallamok a főtéren

Május 23-án (hétfőn) a késő délutáni órákban az Ifjúsági Fúvószenekar kellemes zenéje csalogatta az érdeklődőket a Petőfi szobor lábához.

A "Miénk itt a tér" szabadtéri kiállítás nemcsak kortárs alkotók műveit mutatja be az érdeklődőknek, hanem különféle programokkal is kedveskedik városunk lakóinak.

Mi sem lehetne jobb hétindító, mint egy hétfő esti koncert, melyet a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar adott elő Kis-Fekete Vilmos vezényletével.

Az este mindenki számára óriási élményt tartogatott, hiszen a karmester széles repertoárjában a komoly zenét össszeötvözte a modern dallamokkal, a lágyabb szólamokat tarkította a szívdobogtató izgalmas ütemekkel, s ezzel mindvégig éberen tartotta a hallgatóság figyelmét.

A "Miénk itt a tér" egészen 29-éig szeretettel várja az odalátogatókat különféle programjaival:

24-én (kedden) 19 órakor „Tűzön kovácsolt hangok” várják az érdeklődőket, akik Fülöp Tibor bemutatóján megismerkedhetnek a doromb készítésével, a hangja sokszínűségével pedig Zsirmik István doromb művész ismerteti meg a közönséget, majd következik a „DJ KORY” zenei performansz.

25-én (szerdán) 16 órától a Kihívás Napja programja várja a térre a fiatalokat és felnőtteket egy kis testmozgásra. 19 órától pedig pihenésként mindenki meghallgathatja az IL Gatto Nero rézfúvós kvintett műsorát.

26-án (csütörtökön) 19 órától a „Hangok a szomszédból” című zenés est várja közönségét.

27-én (pénteken) 20 órakor kezdődik a Plain-Rock Egyesület Rocktár estje.

28-án (szombaton) 15 órától a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola tart családi napot a Petőfi téren, 20 órakor pedig a Kiele Swing Cats koncert veszi kezdetét.

29-én (vasárnap) 9-től 17 óráig gyermeknapra várják a város apróságait.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.