Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Augusztus 12. 11:16, vasárnap | Helyi
Forrás: HIROS

Kurultáj 2. nap - Kövér László is Bugacra látogatott

Kurultáj 2. nap - Kövér László is Bugacra látogatott

A Kurultáj 2. napja rengeteg érdekességet tartogatott a vendégeknek.

Már reggel egy bajvívásra került sor, ám a szombati nap folyamán a gyalogosok és a harcosok is megmutatták magukat. A HIROS internetes hírportál szerkesztősége egész nap a helyszínen volt, be is számolt az eseményekről.

A mai nap biztos nem okozott csalódást azoknak, akik a Kurultájra érkeztek, Bugacra. A legnagyobb magyar törzsi gyűlés a második, szombati napon indult be csak igazán. Több százezer ember volt kíváncsi a 27 nemzetre, kultúrájukra, közös történelmünkre.

Már kora reggel elkezdődtek a színesebbnél-színesebb programok. Délelőtt nyílt meg az a kiállítás, amelyet hazánkban még soha, sehol nem lehetett látni. Vasárnap estig Attila sátrában lehet megtekinteni azt a Kecskemét határában feltárt hun előkelő harcos torzított koponyáját, amely kuriózumnak számít a magyarság történetében.

De nem ez volt az egyetlen program, amely színt vitt a Kurultáj napjaiba. Már reggel szablyavívásra került sor. Hadi ketrecekben mérkőztek meg az ékesebbnél-ékesebb ruhákba felöltözött harcosok. De elkezdődött például az íjászverseny is, amely holnap fog folytatódni. Nagyon népszerűek voltak azok az állatok is, amelyeket a különféle törzsek hoztak magukkal. Szerkesztőségünknek tegnap a lovak, ma pedig az agarak és a sólymok voltak a kedvenceik. Nem csoda, hiszen ma sor került agarász illetve, solymász bemutatóra is. Az állatok pedig rendületlenül tűrték a meleget, nem is beszélve gazdáikról, akik tetőtől-talpig be voltak öltözve látványos ruházatba.

A nap legnagyobb szenzációja a közös seregszemle volt, ahol közel 400 gyalogos és lovas vonult fel saját nemzetiségéhez tartozó zászlókkal és együtt, közösen ünnepelték azt, hogy a magyarság részei lehetnek. Kiáltásaikkal, az egymásnak való szurkolással, a bajtársiassággal és az egymás felé irányuló szeretettel bizonyították azt, hogy mennyire büszkék lehetünk mi magyarok, hogy együtt élhetünk itt a Kárpát-medencében.

Címkék: Kurultaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok