Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Január 13. 07:19, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Különleges zenei produkció a PG-s szalagavatón

Különleges zenei produkció a PG-s szalagavatón

A Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi PG Tagintézménye január 12-én tartotta Szalagavató Ünnepségét.

A jeles eseménynek a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnok adott otthont. Mielőtt Titusz atya megáldotta volna a szalagokat, az iskola 11. évfolyamának nevében Sánta Martin búcsúzott a végzős diákoktól. Ezt követően a Csík Zenekar produkciója következett, mely osztatlan sikert aratott mind a diákok, mind a közönség soraiban. A zenekar jelenléte különleges színfolt volt az ünnepségen, mert vezetőjük Csík János az iskola öregdiákja – tudtuk meg a fellépést megelőző percekben.

A szalagok feltűzését követően a 12. évfolyam nevében Nagy Dániel szólt tanáraihoz és iskolatársaihoz. A beszédek sorát Rokolya Csaba igazgató zárta a következő gondolatokkal:

- Életerős, tettre kész fiatalok vagytok, akik sok mindent megtanultak, megtapasztaltak már az életben és az iskolában. Fontos azonban tudnotok azt is, hogy fiatalságunkat sosem hagyjuk el, mindig magunkban hordjuk a szívünk mélyén. E gondolatok kísérjenek titeket a középiskolás évek végeztével. Kívánom, hogy egész életetek során veletek maradjon a fiatalság, a fiatalkori elszántság és a jelenkori tenni akarás.

A ma megkapott szalag büszkeséggel kell, hogy eltöltsön benneteket, de ne feledjétek, hogy bizony felelősséggel is jár. Hamarosan számot kell adnotok tudásotokról az érettségi vizsgán és el kell majd döntenetek, hogy milyen irányban folytatjátok tovább fiatalkori utatok.

Végezetül egy keleti bölcsességgel zárta beszédét az igazgató:
- Ügyelj a gondolataidra, mert szavakká válnak! Ügyelj szavaidra, mert tetteké válnak! Ügyelj tetteidre, mert szokásokká válnak! Ügyelj szokásaidra, mert jellemmé válnak! Ügyelj jellemedre, mert az lesz a sorsod.

Az est folytatásában mindhárom évfolyam megosztotta a közönséggel iskolai élményeinek főbb, emlékezetes mozzanatát a kivetítő vásznon megjelenített képek, video bejátszások segítségével.

Az ünnepség a hagyományokhoz hűen keringővel zárult, melyet Kátai Tibor néptáncoktató koreografált és tanította meg a fiatalokkal.

Címkék: PG, szalagavató, szalagozó

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.