Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. December 21. 21:16, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Közösségben még szebb az ünnep

Közösségben még szebb az ünnep

A Selymesért Egyesület ma (december 21-én) rendezte meg karácsonyi ünnepségét a selymesi közösségi házban.

A meghívásnak szerencsére nagyon sok idős ember tett eleget. Ez az ünnep az ő tiszteletükre is szolgált. Hiszen ezek az emberek alapozták meg a selymesi közösség magját, a selymesi gazdakör egészét. Az időskorban elért élettapasztalat olyan szellemi kincs, amely megbecsülendő az új generáció számára is. Csodálatos az, hogy az idősebb korosztály pontosan tudja mit jelent az igazi szeretet. Tud szeretni elvárások és fenntartások nélkül. Tudja és érzi mit jelent az egészség, a tisztelet, egymás megbecsülése és a kitartás. Ez mind-mind olyan dolog, amit az elkövetkező generációnak meg kell tanulnia ahhoz, hogy a gazdakör szellemisége, a közösség ereje tovább öröklődjön.

A több éve megrendezésre kerülő idősek karácsonyi ünnepségén megtapasztalt családias hangulat amellett, hogy örömöt okoz fiatalnak és idősnek egyaránt, még lehetőséget ad arra is, hogy a felnövekvő generáció megtapasztalja milyen jó dolog egy közösség tagjának lenni és milyen jó érzés adni a másiknak.

Az ajándékozásról, az emberbaráti szeretetről beszélt az ünnepség nyitányaként Hajagos Gyula atya is. „Karácsony Isten ajándékozó szeretetének ünnepe. Miért ajándékozta Isten az Ő fiát Jézus Krisztust nekünk karácsony éjszakáján? Azért, mert az Isten számára fontos az ember. Ha végignézzük az üdvösség történetét a Biblia segítségével, láthatjuk azt, hogy mi mindent megtett az Isten az emberért. A történelem hajnalán, a paradicsomkert idilli boldogságát adta az embernek. S amikor az ember visszaélt ezzel a nagy lehetőséggel, akkor sem fordult el az Isten az embertől. Istennek az ember akkor is fontos, mikor gyenge és esendő. Karácsony ünnepe mindig egyfajta figyelemfelkeltés az ember számára. Ember! Ha Te olyan fontos vagy az Isten számára, hogy érted ennyi mindent megtett, akkor gondolkodj el azon, vajon a másik ember, aki melletted van, akivel egy családban élsz, aki a szomszédod, az milyen fontos a te számodra? Mi az, amit
megteszel, mi az amit nyújtasz a másiknak, hogy jelezd milyen fontos a számodra?”

Gyula atya elgondolkodtató szavait követően Varga Katica, a Magyar Örökség Díjas Credo együttes tagja adott elő csodálatos karácsonyi dalokat, valamint a Félegyházi Citerazenekar fülbemászó dallamaival és Alexander bűvész ámulatba ejtő műsorával szórakoztatta a közönséget.
A kellemes hangulatú délután finom vacsorával és mulatsággal zárult.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok