Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. December 03. 11:42, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Közös sportnapot tartott a roma önkormányzat és a rendőrkapitányság

Közös sportnapot tartott a roma önkormányzat és a rendőrkapitányság

December 1-jén Sportnapot rendezett a Félegyházi Rendőrkapitányság a Kisebbségi Önkormányzattal karöltve városunk hajléktalan szállójának tornatermében.

Már három éve annak, hogy a roma közösség a rendőrség közös rendezvények megszervezésével erősíti kapcsolatát. Két évvel ezelőtt egy „Ki mit tud” énekes-táncos vetélkedőt szerveztek, melyről egy induló a megyei döntőbe is bejutott. Tavaly pedig egy rajz vetélkedőn vettek részt a roma gyerekek.

Ezúttal sorversenyes sport vetélkedőkkel, kézműves programokkal, arcfestéssel, ugrálóvárral és egyéb szórakozási lehetőséggel színesítették a szombat délutánt.

Timafalvi László félegyházi rendőrkapitány a rendezvénnyel kapcsolatban az alábbiakat mondta el lapunknak:
- Országos szinten is fontosnak találta a rendőrség, hogy a roma önkormányzattal egyfajta együttműködést alakítson ki. Ezért országos szinten és területi szinten is alakultak koordinációs munkacsoportok. Ezen munkacsoportnak a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság és a helyi Roma Önkormányzat is tagja. Közösen dolgozunk azon, hogy a roma fiatalokat felzárkóztassuk – akár a rendőrré válást elősegítsük – bűn- és baleset megelőzési programokban részesítsük őket, a városi programokon túlmenően. Nyilvánvalóan a bűnelkövetővé avagy áldozattá válás megelőzése szintén olyan célok, melyek az együttműködés mezsgyéjén haladnak. A program egyik része az oktatásokon, illetve a probléma megoldó, konfliktus kezelő képzéseken túl a minden évben megszervezésre kerülő közös programok. Ez lehet táncos, vagy rajz program, illetve sportprogram, mint a mai is. Én úgy vélem, hogy ezek mindenképpen előbbre viszik a közös gondolkodást és együttműködést.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.