Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Március 06. 12:04, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Közös imájuk bizonyosan meghallgatásra talált

Közös imájuk bizonyosan meghallgatásra talált

A Pizolit Kft. vezetője Czakó Tibor jótékonysági koncertet szervezett a veronai buszbaleset áldozatainak megsegítésére, melyet március 4-én a Szent István Templomban tartottak.

Mi az, és ki az aki segítő kezet nyújthat az óriási veszteséget szenvedett hozzátartozóknak, és mindazoknak akik már hiába várják haza szeretteiket, gyermekeiket? Mit lehetne tenni, ami könnyíti azt az óriási terhet, melyet a sors néhányunk vállára mázsás súlyként rakott? A Pizolit Kft. ügyvezetője minden erejével küzd, hogy segíteni tudjon bárhogyan, bármilyen eszközzel a veronai buszbaleset túlélőinek az iszonyatos lelki fájdalmat és megrázkódtatást elviselni. E céllal szervezett városunkban jótékonysági koncertet, melyhez csatlakoztak a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és tanulói mellett az egyik kedves énekkari társukat, barátjukat gyászoló Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete is.

- Egy közösség ereje abban is megmutatkozik, hogy mennyire képes összefogni az elesettekért és rászorulókért. Most örömmel nézek körül, mert elmondhatom, hogy Kiskunfélegyháza városának lakóiban komoly felelősségtudat van és gondol azokra az embertársakra, akik egy tragikus baleset áldozatai lettek. Másfél hónappal ezelőtt egy szörnyű reggelre ébredtünk, amikor minden hírek arról szólt, hogy magyar fiatalok autóbusz balesetben haltak meg. Sajnos tudnunk kell azt is, hogy nemcsak az a 16 fiatal az áldozat, aki ott az életét vesztette, hanem mellettük számos olyan elszenvedője volt a balesetnek, akiket ma úgy nevezünk: túlélők. Nemcsak azok, akik a buszon ültek és megmenekültek, hanem azok is, akik az elhunytak családjai. Talán sosem tudják feldolgozni szeretteik elvesztését – mondta Csányi József polgármester a koncert nyitányaként.

Ezt követően megköszönte Gyula Atyának, hogy a jótékonysági koncerthez városunk templomát rendelkezésre bocsátotta, az est összes fellépőjének a szereplést, valamint a Pizolit Kft. tulajdonos – ügyvezetőjének Czakó Tibornak a felelősségtudatát mellyel a túlélőkre gondolva megszervezte a rendezvényt. Csányi József polgármester szavait követően Hojsza Viktória tanuló gyújtott gyertyát és szívbemarkoló gondolatait megosztotta a népes számban megjelent közönséggel.

A koncerten a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa Szatmári Imre vezényletével szerepelt Bolla Julianna zongora kíséretével, valamint a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és tehetséges növendékei léptek fel. Orgonán Fazekas Tamás, trombitán Kiss-Fekete Vilmos játszott.

A koncert zárásaként Gyula atya megköszönte a támogatást, mellyel közel kétmillió forintot nyújthat át a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számára, melyet a buszbaleset túlélőinek utókezeléséhez használnak fel.

Mint azt a Pizolit Kft. ügyvezetőjétől, Czakó Tibortól megtudtuk, nemcsak kiskunfélegyházi, hanem környékbeli cégek vezetői is komoly összeggel támogatták a rendezvényt, akik nevüket nem kívánták nyilvánosságra hozni. Egy tucatra tehető azok száma, akik százezer forint feletti adományt adtak a nemes cél érdekében s melyet ezúton is hálásan köszön.

Az adományok minden bizonnyal nagy segítséget jelentenek a tragédiát elszenvedetteknek és a koncert végén egymás kezét fogva elmondott Úr imádsága (Miatyánk) is talán meghallgatásra talál...

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.