Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. November 10. 14:42, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Közönségtalálkozó Vészits Andreával

Közönségtalálkozó Vészits Andreával

Ma (november 10-én) Móra Ferenc dédunokájával, Vészits Andreával találkozhattak és beszélgethettek az érdeklődők a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

A délelőtt folyamán az Időfutár című könyvsorozat szereplőiről és a könyvek cselekvéseiről beszélgethettek a gyerekek az írónővel, Vészits Andreával.
Az Időfutár öt részes regényciklus, amelynek cselekménye az időutazás körül forog. Főleg 12-18 éveseknek íródott. Főszereplői hetedikesek, illetve felnőttek. Kaland és ifjúsági regény. Az időfutár könyvsorozat köteteinek címe a következő: A káosz temploma, A körző titka, A por hatalma, A királynő palástja, A próbák palotája.

Hogy jobban megértsük mondanivalóját a könyvsorozatnak, lássuk például a Körző titka című kötetet, melynek témája az, hogy a főszereplő Hanna nemrég költözött Budapestre, minden szokatlan: új lakás (egy hetedik kerületi gangos bérház), új iskola (a Sigray), új tanárok, és persze új osztálytársak. Ha ez még nem lenne elég: úton-útfélen egy fura öregemberbe ütközik, megbolondul a számítógépe... és az egésznek valahogy köze van ahhoz a rozsdás körzőhöz, amit az utcán talált.

Vajon miért kell mindenkinek ez a körző? Mit akar vele kezdeni Sándor, a vén ócskás, és miért nem tud Hanna sem megválni tőle? És mi köze mindennek Bécshez, a Sakkozó törökhöz és Bujdosónéhez, a töritanárhoz?

Az Időfutár kaland, sci-fi és ifjúsági történet, mely hagyományos narratívában van megírva. A történetbe szervesen beépülve használják a különböző modern kommunikációs csatornákat is. A szereplők ezeket alkalmazva, a Wikipédia és Google segítségével nyomoznak, szinte folyamatosan online van mindenki, állandóan mobiloznak, chat-elnek. Talán ezért is oly népszerű a tinik körében ez az olvasmány. A közönségtalálkozón megjelentek száma mindenesetre arról árulkodik, hogy nagyon sokan forgatták az Időfutár köteteinek lapjait.

Az ankét alatt lehetőség nyílt Vészits Andrea írónőnek kérdéseket feltenni a regényekkel kapcsolatban, illetve a közönségtalálkozó végén a gyerekek dedikáltathatták is könyveiket

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok