Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Április 08. 07:17, péntek | Helyi
Forrás: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata

KÖZLEMÉNY óvodai beiratkozásról

KÖZLEMÉNY óvodai beiratkozásról

Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda tagintézményeibe a 2016/2017. nevelési évre az alábbi időpontokban lehet beíratni gyermekeket.

Értesítjük a szülőket, hogy a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda tagintézményeibe a 2016/2017. nevelési évre az alábbi időpontokban lehet beíratni gyermekeiket:

2016. május 9. /hétfő/ 8.00 órától 17.00 óráig
2016. május 10. /kedd/ 8.00 órától 17.00 óráig

A felvételt elsősorban abba az óvodába lehet kérni, amelynek körzetében a gyermek lakik, illetőleg szülője dolgozik.
Csak az újonnan óvodába lépőket kell beíratni, a korábban beiratkozott gyermekek adataiban történt változásokat kérjük folyamatosan jelezni az óvodában.
Az óvodák felvételi körzetéről a következő linken tájékozódhatnak a szülők:
http://varos.kiskunfelegyhaza.hu/index.php/oktatasi/ovodak/ovoda-kotelezo-ellatasi-korzetei
Ha az óvoda férőhelye lehetővé teszi, a város bármely területéről fogadhat gyermeket.

Kötelező beíratni azt a gyermeket, aki 3. életévét 2016. augusztus 31. napjáig betölti és még nem jár óvodába.
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (továbbiakban: Ntk.) 8. § (2) bekezdése szerint:
„A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt.”
Ha a gyermek az Nkt. 8. § (2) bekezdése alapján vesz részt az óvodai nevelésben, és az igazolatlan mulasztása egy nevelési évben eléri a tíz nevelési napot, az óvoda vezetője a mulasztásról tájékoztatja az általános szabálysértési hatóságot.
A 2016. szeptember 1-jétől óvodai nevelésre kötelezett gyermek szülője, amennyiben gyermeke az óvodakötelezettségét külföldön teljesíti, köteles 2016. május 26-ig írásban értesíteni a gyermek lakóhelye, annak hiányában tartózkodási helye szerint illetékes jegyzőt.
A jegyző - az egyházi és magán fenntartású intézmények esetében a fenntartó - a szülő kérelmére és az óvodavezető, valamint a védőnő egyetértésével, a gyermek jogos érdekét szem előtt tartva, az ötödik életév betöltéséig felmentést adhat a kötelező óvodai nevelésben való részvétel alól, ha a gyermek családi körülményei, képességeinek kibontakoztatása, sajátos helyzete indokolja.

Az óvodai beiratkozáshoz szükséges iratok:
• a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány (gyermek lakcímkártyája),
• a gyermek anyakönyvi kivonata
• gyermek TAJ kártyája
• a szülők személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványa (amennyiben a gyermeket valamelyik szülőnél elhelyezték, a szülői felügyeletet gyakorló szülő) vagy más törvényes képviselő személyazonosító igazolványa, más törvényes képviselő esetén a gyámhivatal gyámrendelő határozata
• oltási könyv

Speciális feladatokat ellátó óvodák:

Százszorszép Óvoda (Kiskunfélegyháza, Darvas tér 11.) : integráltan nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekek ellátása vagy több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos gyermekek nevelése (szakértői bizottság szakvéleménye alapján)

Az óvodai felvételről hozott döntés határnapja: 2016. június 9., a döntésről szóló határozatot a beiratkozáskor megadott címre postázza az óvoda.
A határozat ellen irányuló felülbírálati kérelmet a kézhezvételt követő 15 napon belül kell benyújtani– Kiskunfélegyháza Város Jegyzőjéhez címezve – a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda vezetőjéhez (6100 Kiskunfélegyháza, Dózsa Gy. u. 5).

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.