Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Február 17. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Közgyűlést tartott a Humanum Salma Alapítvány

Közgyűlést tartott a Humanum Salma Alapítvány

Február 14-én közgyűlést tartott a Humanum Salma Humanitárus Alapítvány az MSZP Székházban.

Az éves beszámoló mellett szó esett a jövőbeni tervekről is, melynek részese lehet a remények szerint a Civil Karitász Civilek az Unióban Alapítvány is, melynek képviseletében a közgyűlésen megjelent Gábor Péter, a Jeruzsálemi Oroszlános Rend Rendfőnöke.

Mint ahogy azt Némedi-Varga Beatrixtól, a Humanum Salma Humanitárus Alapítvány egyik alapító tagjától megtudtuk, a Civil Karitász Civilek az Unióban Alapítvány munkája színes és sokoldalú. Több humán tapasztalattal rendelkeznek, mint a Humanum Salma Alapítvány. Épp ezért 2018-ban szeretnék konzultációs joggal feltérni az alapítvány működésében, hogy még hatékonyabban tudjanak tenni az emberekért.

A Jeruzsálemi Oroszlános Rend 20 éve az oktatással, a fiatalos segítésével, az őstehetségek felkutatásával foglalkozik, illetve a rászoruló családok megsegítésével. A Salma Humanum Alapítvánnyal egy kongresszuson találkozott Gábor Péter rendfőnök, ahol betekintést nyert az alapítvány munkájába és meglátta, hogy nagyon sok közös ponton találkozik a két alapítvány tevékenysége. A kapcsolat összefonódása egyre szorosabbá vált, mely a jövőben még gyümölcsözőbb segítségnyújtást hozhat a rászorulók, a fiatalok számára.

- Nem csak az a fontos, hogy adott helyzetben egy ajándékcsomaggal, vagy élelmiszerrel, ruhával segítsük meg a rászorulókat, hanem olyan képzést, oktatást szeretnénk szervezni a gyerekek, fiatalok számára, melyek még különféle ösztöndíj programokkal is előrelendíthetik őket az életben és ki tudnak mozdulni az adott helyzetből – nyilatkozta lapunknak a Civil Karitász Civilek az Unióban Alapítvány nevében Gábor Péter rendfőnök.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 16. 09:04, kedd | Helyi

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezünk

Magyarországon minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját, arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.

2024. Április 16. 07:59, kedd | Helyi

Iskolai foglalkozás a bankfiókban

Fehér Gyöngyi területi vezető látta vendégül bankfióki mentorprogram keretében a Batthyány Lajos Általános Iskola 3.z osztályosait tanáraikkal.

2024. Április 14. 08:29, vasárnap | Helyi

Tetőzik az áprilisi nyár, de egyre közelebb a fordulat

A szabadtéri programoknak kedvező, nyarat idéző idő a következő napokban is folytatódik.