Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Április 24. 09:38, szerda | Helyi
Forrás: hirado.hu

Közelít a nyár

Közelít a nyár

Szerdán napközben északkeleten is csökken a felhőzet, kisüt a nap.

Majd gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és főként a Dunántúlon alakulhat ki délutántól szórványosan zápor, néhol zivatar. A délkeleti, déli szelet nagy területen erős lökések kísérik. Nappal a hőmérséklet általában 20 és 25 fok közé emelkedik, az Északi-középhegység környezetében lehet ennél egy-két fokkal hűvösebb.

Csütörtökön a sok napsütés mellett kevés gomoly- és fátyolfelhő várható, hajnalban, reggel északkeleten néhol zápor, zivatar még lehet, majd csapadék nem valószínű. A déli szél megélénkül, többfelé meg is erősödik, a Kisalföldön néhol viharossá fokozódik. Éjszaka a hőmérsékleti minimum 8 és 13, nappal a maximum 23 és 28 fok között alakul. Kisebb délmagyarországi körzetekben 30 fok sem kizárt.

Pénteken nagyrészt fátyolfelhős, napos idő lesz, csak késő délután, este növekszik meg a felhőzet egy érkező hidegfront nyomán. Késő délután, este északkeleten és a Dunántúlon többfelé valószínű zápor, zivatar. A déli, délnyugati szél időnként megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. Éjszaka 9 és 14, nappal 23 és 28 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei.ű

Szombaton eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd délnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Több helyen várható eső, zápor, néhol zivatar is. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél időnként megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 22 fok közé esik vissza.

Vasárnap és hétfőn is marad a viszonylag hűvösebb, csapadékos idő.

Címkék: forróság, meleg, nyár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.