Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Május 06. 13:26, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Közel kétszáz végzős tanulóval dicsekedik idén a Mezgé

Közel kétszáz végzős tanulóval dicsekedik idén a Mezgé

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola május 5-én tartotta ballagási ünnepségét.

Rózsa Pál, az iskola igazgatója ekképpen köszöntötte ünnepségen megjelenteket:

- Nagyon nagy öröm számomra, hogy ilyen nagy számú ballagó diák van iskolánkban, hiszen most 137-en sorakoztak fel és összesen 194 végzős tanulónk van. Százkilencvennégyen fognak idén érettségi vagy szakmai, avagy technikusi vizsgát tenni.

A végzősöktől pedig az alábbi gondolatokkal búcsúzott az igazgató:
- Ellentmondásos érzések övezik ezt a napot, hiszen évek óta vártátok, hogy elérkezzen. Most mégsem önfeledt ez az ünnep. Búcsúzás a középiskolás korszaktól, visszatekintés az elmúlt évek alatt összegyűjtött emlékekre, egy pici számadás és előretekintés a jövőbe vezető útra, a közelgő vizsgákra. Egyszerre keltenek örömöt, szomorúságot, elszántságot és kétségeket bennetek. Az érettségin, a szakmai és felvételi vizsgákon, a munkahelyszerzési útjain már mindenki a maga boldogulásáért küzd.

Beszédének zárásaként mindenkinek sikeres vizsgát és további életéhez erőt, egészséget, kitartást kívánt az intézmény vezetője az útravalóul kapott tarisznya és virág mellé, melyet a búcsúztató diákok nyújtottak át a végzősöknek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.