Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Február 20. 10:28, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Közel kétszáz töltött káposzta elfogyott a disznótoron

Közel kétszáz töltött káposzta elfogyott a disznótoron

Sajnálhatja az, aki nem látogatott el február 17-én a városközpontba a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola hagyományőrző disznóvágására.

A Városházával szemközti parkolóban egész nap nagy volt a sürgés-forgás. Nemcsak a mezőgazdasági iskola tangazdaságában meghizlalt mangalica hízó került feldolgozásra, hanem különféle táncos-zenés programokkal, húsipari termékek vásárával fogadták az eseményre látogatókat.

S míg a malackát perzselték – szétszedték és feldolgozták, addig egy másik – már előre feldolgozott – sertésből Bojtor Tibor vezetésével az Amatőr Királyi Szakácsoknak köszönhetően készült a sült vér és máj, kolbász-hurka, melyeket már a délelőtti órákban jóízűen majszolhattak a nézelődők. Mindezt pedig a büfében vásárolható forralt borral, teával és különféle italokkal öblíthették le.
Természetesen az iskola mintaboltja is kitelepült a rendezvényre és az üvegpult mögül füstölt kolbász, májas, disznósajt, szalámi és egyéb szárazáru csalogatta ínycsiklandó látványával a vásárlókat.

A hagyományokhoz hűen az ebéd orjaleves és töltött káposzta volt, melyet Kollár László képviselő és lelkes segítői készítettek el.

A hentes tanulók rutinos mozdulatainak köszönhetően hamar darabjaira kapták a mangalica malackát és a szükséges részeket ledarálva, darabolva máris megkezdték a hurka – kolbász töltését. A munkálatok ideje alatt Vass László tekerőlant zenével, a Padkaporos és a Csűrcsavaró Néptáncegyüttes tánccal, Tarjányiné Manninger Lencsi pedig népi énekekkel szórakoztatta a megjelenteket.

A mintegy hetven liternyi levesből és a 190 adag töltött káposztából támogatói jegy vásárlásával lehetett fogyasztani, a bevétel pedig teljes egészében a félegyházi mezőgazdasági iskola támogatását szolgálta. Sokan voltak akik ételhordóban vitték haza a gőzölgő finomságokat, de olyanok is akadtak szép számban, akik helyben fogyasztották el az ínycsiklandó disznótorost.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.