Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Május 09. 20:14, csütörtök | Helyi
Forrás: Szerk.

Köszöntsük együtt a Békefutás résztvevőit!

Köszöntsük együtt a Békefutás résztvevőit!

Városunk határához 2019. május 21-én (kedden) 10:30 órára érkeznek a futók békefáklyával.

A Peace Run 6 földrész 150 országában megrendezésre kerülő váltófutás, melynek célja, hogy a sport összekovácsoló ereje által fejlessze az egyének, közösségek és nemzetek közti békét és barátságot.

2019. évben Európában a váltófutás 49 országban zajlik, 24 ezer kilométeren, több százezer ember részvételével. Egy ilyen esemény az egység és a harmónia üzenetét hordozza, amely túlszárnyalja az emberek közti nemzeti-, politikai-, faji-, vallási hovatartozásból fakadó határokat.

A Békefutás olimpiai stílusú váltófutás, amelyhez bárki kapcsolódhat egy pár lépésre, néhány utcahosszra vagy akár kilométerekre is. A békét jelképező fáklyát egy nemzetközi futócsapat viszi országról országra. A Békefutás ugyanakkor jóval több, mint egy sportrendezvény. A futókat az érintett településen ünnepséggel köszöntik. Ezeken a helyi békefesztiválokon a zene, a tánc, az irodalom, és a képzőművészet eszközeivel fejezhetik ki a helyi közösségek a béke iránti törekvésüket és elkötelezettségüket. A Békefutás így tulajdonképpen egy ünnepsorozat, amely végigvonul megyéken, országokon és földrészeken, az egész világon. Útján reményt, az összetartozás élményét, barátságot és örömöt hirdet.

Ez a hatalmas rendezvény különféle kultúrájú, bőrszínű, politikai és vallási meggyőződésű embereket kapcsol össze, akik úgy érzik, hogy a világ egy napon az egység és a béke otthona lehet. Légy akár sportoló, nem sportoló, idős vagy fiatal, szülő vagy gyermek.

Csatlakozz Te is!

(A futókat a Polgármesteri Hivatal előtt Ünnepi Műsorral fogadja városunk.)

Sri Chinmoy (1931–2007)
Az alapító Sri Chinmoy a Békefutást a szeretet, béke és egység
jegyében indította útjára 1987-ben. Sportolóként, fi lozófusként,
zenészként, képzőművészként és költőként, egész rendkívüli életművével ugyanezt a szellemiséget képviselte. Tevékenysége elismeréséül hazánkban megkapta a Pro Cultura Hungarica, és a Magyar Köztársaság Érdemrendje kitüntetéseket.

Címkék: Békefutás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.