Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. December 20. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Kossuthváros szíveként fog az új Közösségi Ház dobogni

Kossuthváros szíveként fog az új Közösségi Ház dobogni

Megnyitotta kapuit az új közösségi ház a Szendrei Júlia utcában, mely minden remény szerint a Kossuthváros információs központjává és lüktető szívévé fog válni.

Az intézményt dr. Kiss Ákos Csaba, a térség önkormányzati képviselője adta át a közösség számára december 19-én.

Egy évvel ezelőtt a közösségi ház helyén egy romos épület állt. A néhai Napfény Presszó a Kossuthvárosban egy kedvelt szórakozóhely volt, szerettek odajárni az emberek és sokaknak gyerekkori emlékei fűződtek hozzá. Az előző ciklus képviselő testülete is foglalkozott a rommá vált épülettel, el is indult valami, de valamilyen oknál fogva abbamaradt.

Dr. Kiss Ákos Csaba elérkezettnek látta az időt arra, hogy a kellemes emlékű épület újjávarázsolását a Kossuthvárosban lakó emberek véleményét kikérve megvalósítsa. Így kezdődtek el a munkálatok egy évvel ezelőtt, még a választások idejében és a mai naptól végre kielégítheti azokat az igényeket, melyek már nagyon régóta hiányoznak a városrészből. A megépült korszerű ház tökéletes színhelye lesz a közösségi találkozóknak, fórumoknak, információs központjává válik majd a közeljövőben a környékbeli lakók számára, de a gyerekek is kaptak általa egy biztonságos, fedett, kellemes környezetben lévő játszó birodalmat.

Dr. Kiss Ákos Csabának a kossuthvárosi közösségi házért tett munkálatai az átadott intézménnyel még nem értek véget, a megnyitón elmondta, hogy a közösségi házban rendszeresen tart fogadóórát és kérdésekkel felkereshetik a környék lakói. Emellett az önkormányzati ügyintézés is könnyebbé válhat, mert mindenki felvilágosítást, útmutatást kaphat ügyei intézésére. A tovább tervek között szerepel egy információs tábla kihelyezése, ahol az aktuális önkormányzati hírekről, a városrészt érintő fontos kérdésekről tájékozódhatnak az arra sétálók.

Dr. Kiss Ákos Csaba kérdésünkre elmondta a jövőre vonatkozó tervek tekintetében, hogy 2016-ban ismét megszervezik a Kossuthvárosi Napokat. Az előkészületek már zajlanak, de bármilyen ötletre, javaslatra nyitottak annak érdekében, hogy mindenki számára érdekes és szórakoztató programok sora álljon össze a rendezvényre. Természetesen a jövőben már mindennek a helyszíne és a további rendezvények központja a közösségi ház és annak udvara lesz, melyet parkosítani fognak. Ezenkívül a tervek között szerepel még egy fedett tér kialakítása is, amely szabadtéri rendezvények kulturált lebonyolítását fogja biztosítani.

Míg a képviselő a jövőbeni tervekről beszélt, addig a gyerekek önfeledtek játszottak, rajzoltak, színeztek a forró tea és kakaó kortyolgatása közben. A megnyitót követően pedig Kisgyőri Krisztián szórakoztatta az aprónépet különleges hangszereinek bemutatásával, melyet kipróbálhattak a gyerekek is.
A nap folyamán már a karácsonyi előkészületekhez kapcsolódó rendezvényt is tartottak az új közösségi házban. Dr. Ónodi Izabella és Dr. Kiss Ákos Csaba szervezésében szaloncukrot készíthettek a gyerekek az angyalokkal.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: