Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. December 20. 12:55, péntek | Helyi
Forrás: BMRFK

Körzeti megbízottak és kutyás rendőr a migránsok nyomában

Körzeti megbízottak és kutyás rendőr a migránsok nyomában

A bejelentéstől számított három órán belül elfogták a hazánkban illegálisan tartózkodó külföldi állampolgárokat.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságra 2013. december 19-én 9 óra 30 perckor az egyik szolgálatban lévő rendőr azt jelentette, hogy az M5-ös autópálya közelében négy - feltehetően hazánkban jogellenesen tartózkodó - férfit látott.

A rendőrök a helyszínre érve a személyeket nem találták, ezért a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságról három körzeti megbízott, négy járőr és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság állományából egy kutyás rendőr kezdte meg a férfiak felkutatását.

Kiskunfélegyháza határában 11 óra 45 perckor találták meg az egyik út hídja alatt bujkáló négy ismeretlent, akik közül az egyik meglátva a rendőröket tovább menekült. Társait a rendőrök igazoltatták, amely során kiderült, hogy szír állampolgárok, továbbá az Európai Unióban történő jogszerű tartózkodásukat nem tudják hitelt érdemlően igazolni, ezért a közterületi állomány elfogta a migránsokat.

A negyedik férfi nyomait a szolgálati kutya - Hektor - követte, aki 12 óra 10 perckor jelzést adott járőrvezetőjének. A rendőr észrevette a tőle 30 méterre megbújó férfit, aki meglátva a járőrvezetőt és kutyáját előbújt rejtekhelyéről. A férfi igazoltatása során kiderült, hogy algériai állampolgár és akárcsak társai, ő sem tudja jogszerű magyarországi tartózkodását igazolni, ezért őt is elfogták.

A külföldi állampolgárokat tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt előállították a rendőrök. Két szír férfit az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Dél-alföldi Regionális Igazgatóságra szállították a rendőrök. A harmadik szírt és az algériai állampolgárt a Kiskunhalasai Őrzött Szálláson helyezték el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:23, hétfő | Helyi

Oktatási Hivatal: ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 06. 07:29, hétfő | Helyi

Sok kiváló tanuló kezdi meg érettségi vizsgáit a Móra Ferenc Gimnáziumban

A Móra Ferenc Gimnázium 2024. május 3-án (pénteken) tartotta ballagási ünnepségét.

2024. Május 05. 12:12, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. május 5. - HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM