Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2016. Szeptember 28. 15:25, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Körkép a félegyházi munkaerőpiacról

Körkép a félegyházi munkaerőpiacról

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya „Munkaerőpiaci Körkép” elnevezéssel állásbörzét rendezett ma (szeptember 28-án) a Petőfi szobor előtti téren.

A rendezvény lehetőséget adott arra, hogy az érdeklődők megtalálhassák az igazán testhezálló foglalkozásokat, amelyekben elhelyezkedhetnek a jövőben, valamint betekintést nyerhettek az egyes munkafázisok feladatköreibe is. A megfelelő döntés meghozatalához mindenképpen nagy segítséget jelent, ha a munkavállaló megismeri a cégek és intézmények kínálta perspektívákat, valamint személyesen rákérdezhet a választáshoz szükséges kulcsfontosságú információkra. Annyi bizonyos, hogy a munkaerőpiac aktuális helyzetéről legátfogóbb képet egy állásbörzén kaphat az érdeklődő.

Az álláslehetőségeken túlmenően az átképzési és továbbképzési lehetőségekről is tájékozódhattak a megjelentek a téren felállított pavilonokban. Hiszen kortól függetlenül, bármikor, bárki kerülhet olyan szituációba, amikor úgy dönt feladja az ismert, de kedvezőtlen helyzetet egy jó kilátásokkal kecsegető új helyzetért. Ilyenkor mindegyik esetben valami megszokottat kell egy ismeretlenért feladni. A kérdés az, hogy megvan-e bennünk a bátorság ahhoz, hogy egy idegen terepen próbáljuk ki magunkat. A bátorság mellé azonban kell az is, hogy tájékozódjunk milyen lehetőségek vannak önmagunk továbbképzésére vagy épp átképzésére. Az Állásbörze ezzel kapcsolatban is tudott segítő kezet nyújtani.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok: