Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Június 26. 10:27, péntek | Belföld
Forrás: NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága

Kontárok az interneten

Kontárok az interneten

Még mindig sokan vannak, akik adószám nélkül kereskednek az interneten és azt hiszik, ha nem jelentkeznek be a NAV-hoz láthatatlanok maradnak. A netes kereskedelemhez adószámot kell kiváltani.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi revizorai egy webáruházat működtető magánszemélyt ellenőriztek, aki távol-keletről beszerzett elektronikai cikkekkel üzletelt. A „kereskedő” nem számolt azzal, hogy a NAV munkatrásainak szemet szúr a 30 millió forintos bevétel. A több mint ezer értékesítésből arra lehetett következtetni, hogy a magánszemély bevételét eltitkolva, üzletszerűen, „kontárként” kereskedett.

A be nem fizetett, eltitkolt szja és áfa összegén felül számolni kell a szankcióval is, mely 200%-os mértékű adóbírságot, illetve késedelmi pótlékot eredményez.

A „kontárok” az állami kötségvetés mellett a vásárlóikra is komoly veszélyt jelentenek, hiszen megfelelő bizonylat nélkül egy esetleges hiba esetén reklamálni sem lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.