Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. December 02. 14:41, péntek | Sport
Forrás: mno.hu

Ökölsérülés miatt Erdei lemondta a vb-meccset

Ökölsérülés miatt Erdei lemondta a vb-meccset

Élete nagy álma, az amerikai világbajnoki címmérkőzés megvalósulása előtt szenvedett kézsérülést Erdei Zsolt, s ez megakadályozza december 31-i ringbe lépését Tavoris Cloud ellen az IBF szervezet félnehézsúlyú trónjáért.

Profi pályafutása alatt egyáltalán nem volt jellemző Erdei Zsoltra, hogy sérülés miatt halasztania kellett volna mérkőzést, pontosabban universumos korszaka vége felé előfordult, hogy hivatkozási alapnak használták, amikor nem tudtak neki rangos meccset lekötni. Most efféle indok fel sem merülhet, hiszen Madár élete vágyának megvalósulása, egy hivatalosan bejelentett tengerentúli vb-címderbi előtt áll.

Közel két hete, november 20-án már el is utazott Hamburgba, s állítólag itt érte a sérülés korábban sem teljesen ép, sokszor kezelt és injekciózott jobb öklét, amelyet legutóbbi két, amerikai meccsén Samson Onyango és Byron Mitchell ellen is sikerült „amortizálnia”.

A hírről először a Boxingscene.com nevű szakportál számolt be, hozzátéve, a részletes orvosi vizsgálatok még hátravannak. Ezt érdeklődésünkre a bokszoló hazai menedzsmentje is megerősítette, hétfőre ígérvén részletes tájékoztatást az ügyben. Ám a Hamburger Abendblatt című újságban Christof Hawerkamp, Madár német menedzsere már azt nyilatkozta, hogy a sérülés miatt honfitársunk négy-hat hét pihenőre kényszerül, így lemondták a szilveszteri derbit.

„Ez óriási szívás – nyilatkozta menedzsmentje közleménye szerint Erdei. – Nagyon jó kondícióban, csúcsformában voltam fizikálisan. Az első sparring hetem nagyon jó hangulatú volt és az edzőm, Fritz Studek még jobban felpörgette a harci kedvemet. Nagyon elégedett volt azzal, ahogy „játszadoztam” az ellenfeleimmel! Aztán csütörtök este megtörtént a baleset. Hirtelen fájdalom hasított a jobb kezembe, ami egyből feldagadt. Az orvos azt javasolta, pihentessem öt napig, hogy meglássuk, javul-e, reagál-e a kezelésre, de a szünet utáni óvatos, szabályozott edzést követően is még mindig erősen jelentkezett a fájdalom... Jelenleg szeretném feldolgozni a sérülésem tényét, ami nem egyszerű, és várjuk, mik lehetnek a fejlemények, a csapatom és promóterem folyamatosan ezen dolgozik.”

A további lehetőségekről javában tárgyal Lou DiBella promóter a tengerentúlon, előfordulhat halasztás, vagy teljes törlés. Erdei Zsolt a Magyar Nemzet augusztus 15-i számában megjelent interjúban megemlítette, hogy családját betegségek sújtják, akár ez is befolyásolhatja a mostani történéseket, de ezt a menedzsment nem erősítette meg, a sportsérülés tényét viszont igen.

Címkék: erdei zsolt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.