Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. December 18. 12:01, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Kiváló minősítést kapott a Közgé

Kiváló minősítést kapott a Közgé

Kiváló minősítéssel jutalmazta a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumát a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Ipari Kamara.

Az Év Szakképző Intézménye díjat december 11-én a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Ipari Kamara székházában ünnepi emlékülés keretében vette át Tasi Judit, az iskola igazgatónője.

- Mivel az elméleti képzést folytató intézményeknek nem minden esetben van kapcsolata a gyakorlati helyekkel, idén a kamara arra alapozta döntését, hogy iskolánk tudott a legjobban alkalmazkodni az új elvárásokhoz. Az idei évben iskolánk logisztikai és szállítmányozási ügyintézői képzésébe úgy kerültek felvételre a tanulók, hogy minden héten egy napot gyakorlóhelyeken töltenek el tanulószerződéssel. Mindezt azért ösztönözte az iskola vezetése, mert így a legfrissebb tudást kapják meg a diákok és az elméleti tanulmányaikat a gyakorlatban is tudják hasznosítani, kamatoztatni – nyilatkozta lapunknak Tasi Judit, az iskola igazgatónője az elismerő díj kapcsán.

A másik dolog, ami iskolánkat helyezte előtérbe a kitüntető cím odaítélésekor, az az, hogy intézményünk tisztában van a nyelvtudás egyre nagyobb jelentőségével. Véleményünk szerint a nyelv az, ami összeköti a világ különböző pontjain élő embereket. Ez a látásmód ösztönözte arra az iskola vezetőségét, hogy tavaly elindítottuk a 0. évfolyamos képzést, melyben a fiatalok megalapozhatják a szinte már nélkülözhetetlenné váló nyelvtudást – tette hozzá az igazgatónő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.