Városlista
2018. július 18, szerda - Frigyes

Hírek

2018. Június 29. 18:57, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Kitartóan küzdenek továbbra is a kábítószer ellen

Kitartóan küzdenek továbbra is a kábítószer ellen

A napokban összegezték az elmúlt időszak tapasztalatait a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tagjai.

A támogatott időszak lezárulásával a program szervezői és szereplői összegezték tapasztalataikat.

Elsőként Csányi József polgármester értékelte a kábítószer fogyasztásának, terjesztésének és termesztésének visszaszorítására irányuló, városunkban folyó tevékenységet, melyben az oktatási, egészségügyi és a szociális ágazatban dolgozók ugyanolyan lelkesedéssel és odaadással vesznek részt, mint a rendőrség szakemberei.

- Nemrégiben a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban volt egy olyan sikeres rendezvény, melyen a fiatalok a saját korosztályukból láthattak példákat arra, milyen veszélyekkel kell számolniuk egy-egy buli alkalmával, ezáltal megfogalmazódhatott bennük az is, hogyan lehet mindezeket a helyzeteket elkerülni. Ennek a rendezvénynek nem a kábítószertől való tiltás volt a központi magja, hanem inkább az elterelés. Az, hogy a kábítószer múlandó élvezetén túl vannak maradandó és hosszabb távú boldogságot nyújtó dolgok, mint például a sport. Ezen a rendezvényen a fiatalok megismerkedhettek a különböző sportágakkal és a városunkban működő sportegyesületekkel, melyek tökéletes alternatívát nyújthatnak a szórakozás tekintetében - fejtette ki véleményét a polgármester az eseménnyel kapcsolatban.

Dr. Horváth-Rekedt Gréta, a program fő koordinátora a fenti rendezvény taglalása mellett még számos olyan fiataloknak szervezett programról számolt be, amelyek segítségével a fiatalok betekintést nyerhettek a kábítószerek és a különböző tudatmódosító, pszichoaktív szerek fogyasztásának kimenetelébe. Ezen programok közül kiemelte a június 4-ei kirándulást, amikor a Gyermek és- Ifjúsági Önkormányzat valamint a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tagjai Székesfehérvárra látogattak, ahol az Egészség Dokk Drogambulancia és Nappali Intézményében részt vettek egy témába illő előadáson, valamint egy gyógyuló félben lévő volt szerfogyasztó is megosztotta egykori „drogpályafutását” a félegyházi látogatókkal. Mindezen információkkal felvértezve tértek vissza városunkba, hogy folytassák a harcot a kábítószer fogyasztás és terjesztés ellen.

Az összegző megbeszélésen Timafalvi László kapitányságvezető és Mahlaj Róbert őrnagy a rendőrség munkájáról számolt be, mellyel a kábítószer terjesztőket és termelőket próbálják visszaszorítani térségünkben. Elmondásuk szerint az elmúlt időszakban kábítószer terjesztés miatt 7, kábítószer birtoklás miatt 18 ember ellen indítottak büntető eljárást, valamint két személyt leültettek kannabisz ültetvény gondozása miatt, akik Tiszaalpáron és Kiskunfélegyházán termelték a pszichoaktív anyagot.

A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum programjainak megvalósításában segítséget nyújtanak:

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 18. 11:37, szerda | Helyi

10 pénzgyilkos szokás, amitől totális csőd lesz a családi nyaralás

Nyaralás közben sokan hajlamosak arra, hogy bővebbre engedjék a nadrágszíjat...

2018. Július 18. 11:26, szerda | Helyi

Platán, vadgesztenye és hársfák növényvédelmi permetezése

A Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a tisztelt lakosságot, hogy a platán, vadgesztenye, és hársfák növényvédelmi permetezésére 2018. augusztus 6. napján kerül sor.

2018. Július 18. 11:22, szerda | Helyi

Félegyházi Napok – kultúra és szórakozás a nyár végén

Feleleveníti a város az egykori, közkedvelt Félegyházi Napok hagyományát.

2018. Július 18. 09:34, szerda | Helyi

Receptre fel! Bács-Kiskun

Fedezzük fel újra nagyanyáink konyháját!