Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. November 02. 16:03, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Kitárta kapuit a Közgé péntek éjjel

Kitárta kapuit a Közgé péntek éjjel

A Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumában felpezsdült az élet október 28-án éjjel. Színes és szórakoztató programok, kiállítások sora várta az érdeklődőket az intézmény nyílt napján.

A világban ugyanúgy, mint Magyarországon a közgazdászok, illetve pénzügyi szakemberek határozzák meg egy ország működését. Talán épp ez az oka annak is, hogy a jogi és egyéb pályák irányából megbillent az egyensúly a pénzügyi területek irányába. A többi iskolával együtt a Közgé is felismerte azt, hogy a marketinget is bele kell vinni az iskolafejlesztésbe. Köszönhető ez többek között annak, hogy az iskola új igazgatóasszonya Tasi Judit nagyon vállalkozó szellemű pedagógus és természetesen az is sokat tesz a latba, hogy ugyanilyen szellemiségű tanári kart tudhat maga mögött – mondta el Csányi József, városunk polgármestere a Közgében rendezett nyílt nap alkalmával. Véleménye szerint az iskolában az is nagyon szimpatikus, hogy a tanárok és diákok, valamint a tanárok és szülők is bizalmas és baráti kapcsolattal dicsekedhetnek. Ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy az oktatási intézményben van innovációs hajlam, illetve van benne perspektíva. A polgármester azt is elárulta, hogy már a tavalyi évben is több közgés diák töltötte a nyári gyakorlatát a polgármesteri hivatalban. Így a tapasztalatszerzésben és az orientációban már megjelenthetett az önkormányzat is a háttérben.

A rendezvény ötlete 1 évre tekint vissza, amikor az Oktatási Államtitkárság meghirdette a Szakmák Éjszakája című rendezvénysorozatot. Mivel ez annyira jól sikerült a Közgében, hogy kedvet kaptak a tanárok és diákok egyaránt függetlenítve magukat az országos rendezvénysorozattól külön is megcsinálják.
A rendezvényen képviselte magát az iskola képzéseinek mind a négy ágazata: közgazdasági, közlekedési-szállítmányozási-logisztikai, ügyviteli, illetve informatikai képzés. A közvélemény szerint, amikor egy iskola bemutatkozik, akkor az nagyon hivatalos sémát követ. A Közgében próbáltak ezen fordítani és a nyílt napon a tornateremben felállított sátrakban a tanárok a diákokkal együtt szórakoztató előadások keretében mutatták be az egyes képzések sajátosságait. Szuper logikai játékokkal, látványos bemutatókkal és ügyviteli trükkök szemléltetésével tették izgalmassá és színessé a rendezvényt, hogy minél több fiatal kedvet kapjon az iskolába való jelentkezéshez.

Az első nyílt napon közel 150-en voltak kíváncsiak az intézményben folyó pezsgő életre, és ez a létszám a második nyílt napon sem csökkent. Nem csoda, hiszen a tornatermet és az oda vezető folyosót számos színes stand, a Közgé jelenét és múltját idéző kiállítósátor színesítette és a látogatókat izgalmas programok sora várta. Ezen felül pedig a “Nagy Könyvhét” vetélkedő zárásaként a tantermek különböző dekorációkban pompázva csalogatták a kíváncsiskodókat – tudtuk meg Bánki Horváth Mihálytól, az iskola gyakorlati oktatás vezetője.
Az intézmény következő nyílt napja: november 29-én lesz.

Címkék: közgé, nyílt nap

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok