Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Március 04. 08:47, péntek | Helyi
Forrás: varos.kiskunfelegyhaza.hu

Kiskunfélegyháza Város közvilágításának korszerűsítése

Kiskunfélegyháza Város közvilágításának korszerűsítése

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata 2014 decemberében 487,74 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata 2014 decemberében 487,74 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a „Kiskunfélegyháza város közvilágításának energiatakarékos korszerűsítése” című pályázati konstrukcióban. A beruházás keretében a város közterületi világító berendezéseinek energia-hatékony korszerűsítése történt meg.

Jelen projekt keretében Kiskunfélegyháza város teljes területét lefedő fejlesztést valósított meg önkormányzatunk. Az energetikai fejlesztés rövid távú célja volt, hogy a város közvilágítási energia költsége jelentősen csökkenjen. Ezért Kiskunfélegyházán a korábbi korszerűtlen utcai lámpák nagy része lecserélésre került, és helyettük 3414 db új, energiatakarékos, hosszú élettartamú, jellemzően LED-es világító berendezés került felszerelésre.

A projekt megvalósítása során végrehajtott feladatok:

Előkészítési feladatok (tanulmányok- és vizsgálatok készítése),
Közbeszerzési eljárás lefolytatása,
Projektmenedzseri feladatok,
Mérnöki feladatok (műszaki ellenőrzés, záró audit elkészítése)
Tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása,
Kivitelezés.

A fejlesztés eredményeként az új, energiatakarékos, hosszú élettartamú LED világítóberendezéseknek köszönhetően jelentősen csökkennek az önkormányzat villamos energia költségei, a karbantartási kiadások is mérséklődnek, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátása is csökken. A projekt hatására Kiskunfélegyháza város lakói és az idelátogatók is egyre inkább környezetbarát, egészséges, kulturált környezetben tartózkodhatnak. Az új energiatakarékos lámpatestekkel a megvilágítás erőssége is növekszik. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával megvalósult projekt 2015 decemberében sikeresen befejeződött.

A projektről bővebb információt a www.kiskunfelegyhaza.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Dr. Hammer Ágnes, projektmenedzser
telefon: (+36 70) 332-9239
e-mail: hammer.agnes@tenderauditor.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.