Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2019. Május 04. 09:31, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kínai utasoknak szánt szolgáltatásokat vezet be a Budapest Airport

Kínai utasoknak szánt szolgáltatásokat vezet be a Budapest Airport

Kifejezetten kínai utasoknak szánt szolgáltatásokat vezet be a Budapest Airport a Liszt Ferenc repülőtéren, mivel az utasok száma folyamatosan és nagy mértékben nő.

A repülőtér üzemeltetője pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, tavaly 200 ezer kínai utas érkezett légi úton Budapestre, számuk pedig a júniusban induló Shanghai Airlines járatnak köszönhetően tovább fog bővülni.

A várható igényekre felkészülve a Budapest Airport kínai nyelven is elérhetővé tette mobilalkalmazását és több repülőtéri üzletben lehetőség lesz a kínaiak által preferált elektronikus fizetési formákra, és több helyen kínai nyelvű tájékoztató táblákat is kihelyeznek. A kínai utasok tájékozódását a repülőtéren egy mandarin nyelvet beszélő marketing specialista fogja segíteni - olvasható a közleményben.

A Budapest Airport várakozásai szerint idén elérheti a 300 ezret a Kínából repülővel Magyarországra érkezők száma, az új, Sanghaj és Budapest közti járattól 35 ezer új utast várnak idén, az Air China mintegy 70 ezer utast kezelhet, a forgalom többi része pedig csatlakozó járatokkal érkezhet az országba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.