Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. November 26. 15:48, hétfő | Helyi
Forrás: bacs.katasztrofavedelem.hu

Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásáért Díjat kapott Simó Mihály tűzoltó főtörzsőrmester

Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásáért Díjat kapott Simó Mihály tűzoltó főtörzsőrmester

Bács-Kiskun megyében pénteken adták át a Megyei Prima Díjakat a tudomány, a kultúra és a sport valamely területén jelenős eredményt elérő személyeknek.

Bács-Kiskun megyében pénteken adták át a Megyei Prima Díjakat a tudomány, a kultúra és a sport valamely területén jelenős eredményt elérő személyeknek. Ezen a rangos eseményen vehették át az elismertek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetség Bács-Kiskun megyei szervezetének kitüntető címeit is, úgymint az év menedzsere, az év vendéglátója, az év agrárvállalkozója, az év elektromos kivitelezője és a kiemelkedő társadalmi szerepvállalásért díjakat.

A Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásáért Díjat - Simó Mihály, tűzoltó főtörzsőrmester, a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója kapta.

Simó Mihály kiváló tűzoltó, 2010-óta teljesít szolgálatot a Kiskunfélegyházi Tűzoltó-parancsnokságon. Munkájában elhivatott, feladatait pontosan, lelkiismeretesen és megbízhatóan hajtja végre. A tűzoltó munkát élethivatásának tekinti. Simó Mihály több alkalommal bizonyította rátermettségét és elhivatottságát. Így történt ez múlt év októberében is, amikor a főtörzsőrmester Tiszaalpár településen, szabadnapján segített egy idős hölgyön, aki rosszullétre panaszkodott, később eszméletét vesztette, leállt a légzése és pulzusa sem volt. Simó Mihály értesítette a mentőket és közben hozzálátott az újraélesztéshez. Gyors helyzetfelismerésének köszönhetően megmentette az idős hölgy életét.

Fotó: baon.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.