Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Június 25. 06:22, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Ki kerékpárral, ki gyalogosan indult neki...

Ki kerékpárral, ki gyalogosan indult neki...

Az elmúlt hétvégén (június 18-19-én) a Kiskun Természetbarát SE Talpasok túra szakosztálya ezúttal a Tatai Öregtó környékét hódította meg.

Az első nap szétvált a csapat egy biciklizős illetve egy gyalogos csapatra. A bringások az Öregtó Club Hoteltől indulva elmentek Vértesszőlősre. Noha a múzeumba nem tértek be, de így is akadt bőven látnivaló az úton. Tatára a Kálvária dombnál tértek be, ahol összetalálkoztak a gyalogosan bandukoló csoporttal, de mielőtt még csatlakoztak volna hozzájuk, kikerekeztek a Fényes fasorhoz, és úgy mentek vissza. Nagyjából 25 km-t jelentett ez két keréken a bringás csapatnak.

A gyalogos csoport a Tatai tó megkerülésével próbálkozott teljes sikerrel. Szintén az Öregtó Club Hoteltől indulva elmentek a Fellner Jakab kilátóhoz, megnézték a Szt. Kereszt Plébánia templomot, utána a Tatai vár mellett elbandukolva megtekintették a haranglábat. Útjuk az Angol kert megtekintésével zárult be. Megközelítőleg 10 km-t tettek meg gyalogosan ezen az úton természetjáróink. Rádi Ferenc túravezető utólagos értékelése szerint időben egy kicsit megcsúszott a csapat, de az Agostyáni arborétumba így is sikerült eljutni. Igaz még előtte egy kis műszaki probléma is volt a busszal, de végül is szerencsésen megoldódott az is. A visszaútnál még sikerült egy sárkányhajózással is izgalmasabbá és élménydúsabbá tenni a napot.

A vacsora után az esti programon is nagyon sokan részt vettek. Tizenhatan mentek el a városba nézelődni, tizenöten pedig Szent János bogár lesre mentek. Szerencsére párat tényleg sikerült megpillantani a gyerekek nagy örömére.
A második nap rövid gyalogtúrával indult, a lelkes csapat elindult Kisgerecsére, a vörös márvány kőfejtőhöz, ahol betekintést nyertek természetjáróink a hatalmas mészkövek darabolásának munkálataiba. Ezt követően a 633 m magas Gerecsét hódították meg fáradhatatlan túrázóink. A kiadós mászást követően már nem volt más hátra, mint a leereszkedés és a buszra szállás.

A hazaúton Rádi Ferenc túravezető összefoglalta a két nap történéseit, melyen jókat derülve és sok kellemes élménnyel gazdagodva buszozott Kiskunfélegyházáig a csapat.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.