Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Május 26. 12:16, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Kezdetét vette a X. Bajuszfesztivál

Kezdetét vette a X. Bajuszfesztivál

Szombat délelőtt a Langaléta Garabonciások toborzójára felfigyelt minden járókelő.

Még aki nem kifejezetten a bajuszfesztivál rendezvényére látogatott a városközpontban, az is lelkesen csatlakozott a gólyalábas csapathoz, hogy aztán a Béke téren felállított színpadon meghallgassa a jubileumi fesztivál megnyitóját.
- Nagy megtiszteltetés városunknak, hogy a jubileumi tizedik Kunsági Bajuszfesztivált megrendezhetjük – mondta köszöntő beszédében Csányi József polgármester. A bajuszfesztivál résztvevői mellett külön köszöntötte a testvérvárosokból (Kikindáról, Tordáról és Segesvárról) érkező delegációkat. Mint ahogy azt a polgármester elmondta nagyon régi és mély barátság köt össze minket testvérvárosainkkal, hiszen közösen őrizzük magyarságunk hagyományait.

A polgármester köszöntőjét követően Szilágyi Péter, a Magyar Bajusz Társaság ügyvivője szólt a megjelentekhez:
- 12 évvel ezelőtt a mostani rendezvényen gólyalábon álló Gulyás László álmodta meg a bajuszfesztivál megrendezését szülővárosában. Azóta Kiskunfélegyházán hetedszer, egyébként pedig tizedszer rendezünk a Kunságban bajuszfesztivált. Épp ezért Kiskunfélegyházát a magyar bajusz szokás és viselet fővárosának tekintjük.

A jubileumi rendezvény alkalmából pedig egy emléklapot és egy bajuszt formázó emléktárgyat nyújtott át városunk polgármesterének.

Az ünnepélyes bajuszfesztivál megnyitóját követően az érdeklődők ismét a Langaléta Garabonciások vezetésével átmentek a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba, ahol Mészáros Márta múzeumigazgató megnyitotta az előző 9 bajuszfesztiválon készült legjobb fotók kiállítását.

Címkék: bajuszfesztivál

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).