Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Szeptember 23. 14:43, hétfő | Helyi sport
Forrás: Félegyházi Közlöny

Két versenyen bizonyítottak a hétvégén a Koppányok

Két versenyen bizonyítottak a hétvégén a Koppányok

Keményen meg kellett küzdeni az eredményekért szeptember 21-én a kétszáz fölötti létszámmal megrendezett X. Besenyszögi Íjászversenyen.

Keményen meg kellett küzdeni az eredményekért szeptember 21-én a kétszáz fölötti létszámmal megrendezett X. Besenyszögi Íjászversenyen. Így tettek a Turul Koppány Íjászai HE lányai, fiai most is. Ifi lány kategóriában magabiztosan nyert Szeibert Nóra 333 ponttal. Előkelő második helyet is a Koppányok hozták el, hiszen Vas Bianka 282 ponttal bebiztosította magának a dobogós helyet. Gyermek fiú kategóriában, ahol szokatlanul nagy létszámmal neveztek, (21 induló volt) ifjú Lovas Ferenc 301 ponttal a 14. helyen végzett.

Felnőtt férfi kategóriát a 105 indulón fölül az is jellemezte, hogy itt volt az ország színe-java. Ebben a kategóriában is jutott öröm számunkra, hiszen Szeibert Imre állta a sarat és egyetlen ponttal maradt el a dobogótól. 441 pontos eredménye igazolta a múlt heti győzelme jogosságát. Ugyanebben a kategóriában Vas Tibor 422 ponttal a 10. helyen végzett! Tibor eredménye is kiválónak mondható, hiszen a pontszám igazolja a sűrű mezőnyt és az akár egyetlen lövéssel való 5-6 helyezéssel való följebb jutás lehetőségét is. Papp Zoltán, a 32., míg Lovas Ferenc, aki szokja a verseny lázát a 65. helyen végzett. Papp Zoltán eredménye, még így is erősen jónak ítélhető, míg Lovas Ferenc kisebb versenyrutinja ellenére is a középmezőnyben végzett.

A Szent László Egyesület szervezte meg szeptember 22-én a Vági Miklós emlékversenyt a gödöllői kastély parkjában. A megmérettetésen nagy létszámban álltak rajthoz a versenyzők.
A szárnyait bontogató és az edzéseket más módszerrel és aktívabban gyakorló, időközben felnőtt kategóriába érő Keserű Szilvia 243 ponttal megszerezte a harmadik helyet. Ifi kategóriában az utóbbi időben keveset versenyző Tábi János több mint 30 ponttal verve a harmadik helyezettet, így 257 ponttal a második helyen fejezte be a versenyt. Felnőtt férfi kategóriában már nagyobb volt a szórás, de Csányi József szintén egy erős mezőnyben szerzett 383 pontos 13. helyezése azt bizonyítja, hogy Józsinak is van keresnivalója a versenyeken. Nincs szégyelnivalója Boldog Bencének sem, hiszen a 18. helyezés azt mutatja, hogy komoly verseny edzett menőket utasított maga mögé. Ez természetesen Csányi József eredményére fölöttébb igaz.

Mindannyiuknak gratulálok az eredményhez hiszen a sikeren fölül még öregbítették is Kiskunfélegyháza város és a Turul Koppány Íjászai HE hírnevét.
Dinnyés Gyula Koppány íjász

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.