Városlista
2019. január 23, szerda - Zelma

Hírek

2018. November 06. 11:47, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Két új sürgősségi orvosi táskát kapott a félegyházi mentőszolgálat

Két új sürgősségi orvosi táskát kapott a félegyházi mentőszolgálat

A február 17-én megrendezett jótékonysági Caramel koncert bevételéből két új orvosi táskával bővült a mentőállomás eszközállománya.

Az egyik táska felnőtteknél, a másik pedig gyermekeknél használt power bankkal ellátott orvosi táska, melyben színenként (korosztályonként) van elválasztva az eszközkészlet.

Ezenkívül a „Légy bátor egy új barátért” szlogennel meghirdetett plüss figurák gyűjtésére irányuló kezdeményezésnek köszönhetően több zsáknyi szőrös játékot adott át a Béke egy mosollyal kezdődik Alapítvány vezetője Papp Anett november 6-án a Kiskunfélegyházi Mentőállomáson. A plüss játékok – melyeknek a másik fele a városi kórházba került - mindegyike 90 fokos mosáson és fagyasztáson esett át sterilizálásként azért, hogy ha gyermek kerül a mentőautóba, vagy a kórház laborjába, akkor tudjon választani egyet magának és azt haza is vihesse a lelki megrázkódtatás enyhítésére.

A plüssök gyűjtésében oroszlánrészt vállalt IBV Hungária Kft., amelynek képviseletében Brella Zoltán jelent meg az ünnepélyes átadáson. A cég a játékok gyűjtése mellett anyagilag is támogatta a mentőszolgálatot egy égési kötszercsomag biztosításával. Egy magán felajánlásnak köszönhetően pedig a másik 24 órában futó mentőautó is hozzájuthat egy ugyanilyen kötszercsomaghoz – tudtuk meg Papp Anettől.

Az átadásra került szőrös játékok gyűjtéséből a Dudás Játszóház is kivette a részét. Emellett a játszóház képviseletében megjelent Egyed Bernadett szeretettel meghívott minden mentőszolgálatos kollégát gyermekével, vagy unokájával 1-1 óra ingyenes játékra a Gorkij utcai „játékkuckóba”.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 22. 18:32, kedd | Helyi

Figyelem! Baleset az E5-ös úton!

Az E5-ös úton a Kunszállási bekötőút után Kecskemét felé baleset történt.

2019. Január 22. 17:00, kedd | Helyi

Humánmeteo: fejfájós szerda jön

Kettősfronti hatás várható szerdán, emiatt többeknél jelentkezhetnek időjáráshoz fűződő panaszok.

2019. Január 22. 15:31, kedd | Helyi

Felhívás helyi kitüntetési javaslattételre

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata – a 10/2016. (IV. 01.) önkormányzati rendelete alapján – lehetőséget biztosít kitüntető cím, kitüntető díjak és elismerő oklevél adományozására.

2019. Január 22. 14:52, kedd | Helyi

Véradások februárban

Februárban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete.