Városlista
2019. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. November 06. 11:47, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Két új sürgősségi orvosi táskát kapott a félegyházi mentőszolgálat

Két új sürgősségi orvosi táskát kapott a félegyházi mentőszolgálat

A február 17-én megrendezett jótékonysági Caramel koncert bevételéből két új orvosi táskával bővült a mentőállomás eszközállománya.

Az egyik táska felnőtteknél, a másik pedig gyermekeknél használt power bankkal ellátott orvosi táska, melyben színenként (korosztályonként) van elválasztva az eszközkészlet.

Ezenkívül a „Légy bátor egy új barátért” szlogennel meghirdetett plüss figurák gyűjtésére irányuló kezdeményezésnek köszönhetően több zsáknyi szőrös játékot adott át a Béke egy mosollyal kezdődik Alapítvány vezetője Papp Anett november 6-án a Kiskunfélegyházi Mentőállomáson. A plüss játékok – melyeknek a másik fele a városi kórházba került - mindegyike 90 fokos mosáson és fagyasztáson esett át sterilizálásként azért, hogy ha gyermek kerül a mentőautóba, vagy a kórház laborjába, akkor tudjon választani egyet magának és azt haza is vihesse a lelki megrázkódtatás enyhítésére.

A plüssök gyűjtésében oroszlánrészt vállalt IBV Hungária Kft., amelynek képviseletében Brella Zoltán jelent meg az ünnepélyes átadáson. A cég a játékok gyűjtése mellett anyagilag is támogatta a mentőszolgálatot egy égési kötszercsomag biztosításával. Egy magán felajánlásnak köszönhetően pedig a másik 24 órában futó mentőautó is hozzájuthat egy ugyanilyen kötszercsomaghoz – tudtuk meg Papp Anettől.

Az átadásra került szőrös játékok gyűjtéséből a Dudás Játszóház is kivette a részét. Emellett a játszóház képviseletében megjelent Egyed Bernadett szeretettel meghívott minden mentőszolgálatos kollégát gyermekével, vagy unokájával 1-1 óra ingyenes játékra a Gorkij utcai „játékkuckóba”.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 19. 19:47, péntek | Helyi

Ötéves technikummá alakulnak a szakgimnáziumok 2020 szeptemberétől

A szakképzés megújítása érdekében 2020 szeptemberében a mostani szakgimnáziumok ötéves technikummá, a szakközépiskolák pedig hároméves szakképző iskolákká alakulnak

2019. Április 19. 19:42, péntek | Helyi

Elaludt a gépkocsi vezetője és felborult autójával

Szalagkorlátnak ütközött és felborult egy gépkocsi pénteken kora délelőtt az M5-ös autópálya Röszke felé vezető oldalán, a 102-es kilométernél.

2019. Április 19. 19:30, péntek | Helyi

Az M5-ös autópályán súlyos baleset történt

Két autó ütközött össze pénteken kora délután az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kiskunfélegyháza térségében.

2019. Április 19. 18:00, péntek | Helyi

Több oka is lehet a tavalyi méhpusztulásnak

Tavaly júliusban néhány hét alatt több mint háromszáz hazai méhészet jelzett méhpusztulást, a szakma mintegy 10–20 százalékát érintette.