Városlista
2018. november 16, péntek - Ödön

Hírek

2018. November 06. 11:47, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Két új sürgősségi orvosi táskát kapott a félegyházi mentőszolgálat

Két új sürgősségi orvosi táskát kapott a félegyházi mentőszolgálat

A február 17-én megrendezett jótékonysági Caramel koncert bevételéből két új orvosi táskával bővült a mentőállomás eszközállománya.

Az egyik táska felnőtteknél, a másik pedig gyermekeknél használt power bankkal ellátott orvosi táska, melyben színenként (korosztályonként) van elválasztva az eszközkészlet.

Ezenkívül a „Légy bátor egy új barátért” szlogennel meghirdetett plüss figurák gyűjtésére irányuló kezdeményezésnek köszönhetően több zsáknyi szőrös játékot adott át a Béke egy mosollyal kezdődik Alapítvány vezetője Papp Anett november 6-án a Kiskunfélegyházi Mentőállomáson. A plüss játékok – melyeknek a másik fele a városi kórházba került - mindegyike 90 fokos mosáson és fagyasztáson esett át sterilizálásként azért, hogy ha gyermek kerül a mentőautóba, vagy a kórház laborjába, akkor tudjon választani egyet magának és azt haza is vihesse a lelki megrázkódtatás enyhítésére.

A plüssök gyűjtésében oroszlánrészt vállalt IBV Hungária Kft., amelynek képviseletében Brella Zoltán jelent meg az ünnepélyes átadáson. A cég a játékok gyűjtése mellett anyagilag is támogatta a mentőszolgálatot egy égési kötszercsomag biztosításával. Egy magán felajánlásnak köszönhetően pedig a másik 24 órában futó mentőautó is hozzájuthat egy ugyanilyen kötszercsomaghoz – tudtuk meg Papp Anettől.

Az átadásra került szőrös játékok gyűjtéséből a Dudás Játszóház is kivette a részét. Emellett a játszóház képviseletében megjelent Egyed Bernadett szeretettel meghívott minden mentőszolgálatos kollégát gyermekével, vagy unokájával 1-1 óra ingyenes játékra a Gorkij utcai „játékkuckóba”.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 15. 20:18, csütörtök | Helyi

Humánmeteo: fejfájós péntek jön

Pénteken nem érkezik front, de főként reggel és még az ezt követő időszakban is az ízületi panaszok felerősödésére lehet számítani.

2018. November 15. 20:01, csütörtök | Helyi

Sarkalatos kérdésekre kaptak választ a selymesiek

Lakossági fórumot tartott a 10. számú választókerület önkormányzati képviselője Ván Jenő november 13-án Selymesben, a közösségi házban.

2018. November 15. 16:49, csütörtök | Helyi

A táplálkozás és az egészség megváltozott világunkban

A feldolgozott élelmiszerek és az ipari takarmányon nevelt állatok termékeinek hatása az emberi szervezetre - Mester Károly agrármérnök 2018. november 22-én 17 órakor tart előadást a Szakmaközi Művelődési Házban.

2018. November 15. 16:20, csütörtök | Helyi

Gépjárművezetői állás

Köztisztasági takarítógép vezetésére gépjárművezetőt keresnek.