Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Október 11. 09:52, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Két új játszóteret is birtokba vehettek a gyerekek

Két új játszóteret is birtokba vehettek a gyerekek

Egy városközponti és egy Kossuthvárosi játszópark átadására került sor október 10-én (kedden), mely szintén a Félegyháza újjáépül program keretei között újulhatott meg.

A Bercsényi utcán, a víztorony mellett lévő park már régóta kínálkozott arra, hogy méltó játszóhelyet nyújtson a gyerekeknek. A kerítéssel körülvett játszóligetet modern és biztonságos játszóeszközök, ivókút és kiülő pavilon is színesíti, kellemes zöldövezeti pihenő- és játszóhelyet biztosítva gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Dr. Kiss Ákos Csaba a térség önkormányzati képviselője az átadás kapcsán elmondta, hogy a játszótér nemrégiben szinte illegális szemétlerakóként funkcionált. Az itt élők igényeit és érdekeit felmérve, arra az elhatározásra jutottak, hogy a legcélszerűbb lenne egy szép ligetes játszóteret kialakítani, amely egyúttal egy újabb kikapcsolódásra szolgáló zöldfelület lehetne városunkban.
A munkálatok mára már teljesen befejeződtek, a terület körbekerítése, a parkosítás megtörtént és a szép játszóeszközök vidám szórakozásra várják a gyerekeket. S miután Csányi József polgármester és dr. Kiss Ákos Csaba a nemzeti színű szalagot átvágta, az ünnep alkalmából műsort adó Bercsényi Utcai Óvoda gyermekei már birtokba is vehették a pihenő- és játszóhelyet.

Ugyanezen a napon a városközpontban egy másik játszótér is átadásra került. A Kazinczy utcában lévő játszóparkban már régóta sok gyermek jár kikapcsolódni, de eszközei már nagyon elavultak voltak és a környezete is az idők folyamán elévődött. A Félegyháza útjainak, középületeinek, parkjainak való megújítását, modernizálását célzó program keretében ezt a játszóteret is újjávarázsolták. A modern, szép és biztonságos játszóeszközök mellett a kerítés is megújulhatott, így nemcsak a gyerekeknek szolgál kiváló kikapcsolódási helyként, hanem a városrész színes foltját is alkotja ezentúl. Miután Csányi József polgármester és Szamosi Endre a körzet önkormányzati képviselője a nemzeti színű szalagot átvágták, a Dózsa György úti óvodások ünnepi műsorral köszönték meg játszóhelyüket. A dalos-táncos előadást követően pedig boldogan vették birtokba a játszóeszközöket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg Városi Diáksport Bizottság a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.